De prin presă adunate

Se întâmplă diverse lucruri prin mica presă clujeană, atât de greu afectată de criză şi de lipsa banilor. Să punctăm câteva mişcări:

1. Siteul naţional de sport cu sediul la Cluj, stiridesport.ro, a implinit exact astazi 1 an! Am facut parte din echipa care la creat de la zero si am tras acolo aproape 8 luni, din octombrie 2012 pana in iunie 2013. Un site bun, civilizat, care se ocupă de sport nu de cancanuri. De citit! Le doresc La mulţi ani tuturor celor de acolo!

2. Se lansează Digi 24 HD, luni, ora 19.00 Format pe scheletul trupei plecate de la Transilvania Live, Digi propune, ca de obicei cand se lanseaza o televiziune nouă, „un alt fel de televiziune”. Are sediul in magazinul Central, la etajul 4, iar maine m-au invitat la o cafea la 11 impreuna cu multă lume. Le doresc succes!

3. Nu se simte prea bine din pacate cotidianul regional Transilvania Reporter. S-a scris că de la 1 noiembrie se va inchide varianta tiparita. Ar fi nasol de tot. Ar fi un alt proiect, al câtelea, dat de gard. Noi nu avem traditie de presă regională print în Ardeal, am scris un capitol despre asta in cartea mea de istoria presei. Pacat ca nu se citeste si nu se baga la cap. E aproape imposibil sa faci un cotidian regional desi nu ar fi rau. Odată cu dispariţia TR presa de limbă română rămâne fără nici un cotidian regional de limbă română in zonă. Sudiştii, pe care noi, marii ardeleni, îi tot înjurăm zilnic, au, în Oltenia, un cotidian regional puternic, Ediţie Specială, cu sediul central la Craiova, ca să dau şi un exemplu.

4. Mi se pare că deşi e foarte greu încercată, şi ştiu ce vorbesc, presa locală a dat câteva lovituri serioase în ultima vreme: cazul mai vechi al gradinii Boema,  cazul Ioan Pacurar, cazul Pintea,  cazul Tamaş, povestea doamnei Irina Kecskey,dar si altele sunt dovada ca inca se mai rezistă pe  baricade, deşi e din ce în ce mai greu. In opinia mea cazul Lucan a dovedit contrariul, in marea lui parte capacitatea de manipulare si de reglare de conturi a presei locale si nationale cu diversi. Asa cred eu.

5. Mă bucur că prietenul meu, vechiul jurnalist Sorin Grecu si-a facut blog . Il puteti citi aici 

6. La Universitate are loc in aceste zile o conferinta media cu ocazia a 20 de ani de la infiintarea sectiei de jurnalistică. M-am uitat in program, putini ziaristi RELEVANTI clujeni au fost chemati sa sa faca prezentări. Am văzut activişti pe acolo, gen Goţiu, sau gropari de ziare sau alumni cel mult, dar jurnalişti adevăraţi, care fac teren si scot subiecte, scriu efectiv, nu am văzut. Păcat. Altfel sunt cateva prezentari interesante.

7. Initiativa privata Iest.ro (Intelectualii Estului Sălbatic) a strâns finanţarea din donaţii de 6500 de lei înainte de deadline! Mi se pare foarte tare. Le doresc succes în continuare.

8. Ziua de Cluj a implinit 9 ani de aparitie! La multi ani fratilor!

8. clujulcultural.ro a împlinit trei luni. Mergem înainte cu încredere!

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *