Despre Dinu Patriciu si alte chestii din mass media clujene

Mass-media se mişcă cu viteză uluitoare, în ciuda faptului că e un domeniu, mai ales în teritoriu, subfinanţat cras. Mass-media o duce greu, se inchide media,  din păcate, sper eu sa se mai deschidă, cum aud că se pregăteşte prin oraş.

Câteva lucruri care s-au întâmplat prin media naţională şi locală zilele astea:

– a murit omul de afaceri Dinu Patriciu, un tip fantastic, care a investit enorm in media. Asta trebuie sa o spunem ca Patriciu a investit 100 de milioane de euro in media, a infiinţat şi o reţea naţională de ziare locale, Adevărul de Seară, şi la Cluj a funcţionat, era  un cotidian gratuit, de bună calitate, care a devenit apoi săptămânal,  apoi întreaga reţea naţională de ziare locale s-a inchis.

In 2012 Patriciu a vândut trustul, înglodat în datorii,  lui Cristian Burci, apoi trustul a intrat în insolvenţă dar publicaţiile lui, Adevărul şi Dilema merg înainte. Adevărul de weekend este cel mai bun ziar de pe piaţă, în opinia mea, cel puţin în weekend ai ce citi în el, 64 de pagini!

S-a scris enorm despre Patriciu ieri, după ce a explodat stirea mortii lui Londra, de cancer.

Un text bun de tot a scris Razvan Corneteanu, fost director general Adevarul Holding. Aici

Recomand două articole aici si aici

Despre afacerile lui de presă aici si aici

 

-Colegul meu Mihai Prodan,  de  la ActualdeCluj.ro a publicat  un subiect exckusiv exceptional, legat de cum supraveghea Securitatea pe cei din hotelul Continentatl dar si strazile din jur si Piata Libertăţii. Un subiect important care răspunde la multe bănuieli despre cît era de infiltrat Conti si cat de supravegheată, inclusiv in Zilele Revolutiei, Piata Libertăţii de unde s-a declanşat la Cluj, revoluţia anticomunistă.

Un articol pe care îl puteţi citi aici

– s-a inchis Realitatea TV Cluj de circa 2 luni,in  schimb continuă să emită radio Realitatea FM Cluj.

– se pregăteşte înfiinţarea unei televiziuni la Cluj.

Salut!

 

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *