Despre legatura dintre o companie de stat si o banca privata

Recent cu un amic am stat mult de vorba despre facturi, despre modalitatile de plata ale lor, despre intarzieri, cred ca multi au intarzieri, din multe motive nu doar lipsa banilor, si discutia a fost foarte serioasa. Am discutat despre online banking, dar acest mod foarte comod de a platit facturile nu e foarte uzitat inca pentru ca multi clujeni nu folosesc internet, mai ales din paturile sarace ale orasului, foarte numeroase daca dati o tura prin Piata Marasti de exemplu sau Mihai Viteazul dar nu numai. Asa din vorba in vorba, din discutii contradictorii am ajuns sa povestim o patanie de a mea   despre plata facturii la curent electric, o patanie interesanta si utila de transmis mai departe pentru ca avem de invatat din ea.

– sa zicem ca ai 2 facturi in sold, neplatite. Pe fiecare factura scrie clar ca in 45 de zile de la neplata esti deconectat.

La prima factura, pe luna august,  e clar depasita durata de 45 de zile de neplata. OK. Ti se trimite, inainte de a treia factura  in sold, un preaviz care de exemplu, iti soseste in 15 octombrie. Zi de …sambata. Preaviz care zice ca „din 15 octombrie suntem nevoiti sa va deconectam pentru neplata facurii in sold nr…”. Ok. Daca esti o persoana neinformata fugi ca prostul la casieriile SC Electrica SA, care sunt…inchise. E sambata, nu se lucreaza! Pe factura nu e scris, ca la cele pentru apa, emise de Compania de Apa Somes, orarul casieriilor. Daca nu utilizezi net nu ai cum sa afli cum functioneaza casieriile Electrica decat daca suni la Electrica, deci tot pe banii tai.

Fugi la banca sambata, e deschis pana la 12.00 sau maxim 13.00 si platesti acolo dar, daca esti inteligent, intrebi casiera cand vad cei de la Electrica ca ai platit, sa eviti deconectarea. Si Electrica afla doar luni, in 17 octombrie, dupa ora 18.00 (!!) daca ai platit prin banca sau nu! Deci tu esti la zi cu plata, dar risti sa fii deconectat 99 la suta!

Mai ai o singura sansa. Daca citesti atent previzul de deconectare. Aviz amatorilor a nu se confunda cu ORDINUL DE DECONECTARE. Asa ca trebuie cat mai repede sa faci dovada platii, la fata locului, adica …doar de luni, 17 octombrie, de la 7.30, cand se deschid casieriile Electrica.  Mai ai si posibilitatea sa trimiti prin fax copia chitantei de la banca, este precizat pe preaviz un numar de fax. Trebuie sa faci dovada platii facturii!

Ceea ce mie nu mi se pare normal este modul INTARZIAT cu care vede Electrica plata facturilor la banci, facute sambata, …..se vede in reteaua lor doar luni dupa 18.00  !

MORALA:

platiti la timp sau …in timpul saptamanii nu in weekend factura la Electrica. Daca o faceti in weekend puteti sa o patiti, daca sunteti restantier.

O intrebare: de ce nu are sambata  Electrica casieriile deschise macar pana la 12, cum lucreaza majoritatea bancilor? Oamenii au mai mult timp in weekend sa plateasca factura.

Salutare!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *