Tarnita-din ciclul cum ne batem joc de ce avem mai frumos

Mi-a placut mereu la lacul de acumulare Tarnita, aproape de Cluj-Napoca, am facut acolo niste vacante cand eram elev si student, pana in anul 2, extraordinare. Pe atunci se putea merge pe ceea ce clujenii cunoscatori au denumit „Plaja 2”. Am fost si la „coada lacului” dar mie imi placea la „Plaja 2”. Cu anii onor Consiliul Judetean a dat inapoi pamantul la solicitanti si pentru public nu s-a gandit sa amenajeze/lase o limba de pamanat inverzita. Totul  e privat, ajungi greu la lac. Asa ca toti cei care nu au acces pe acolo dar vreau sa faca baie sau char sa pescuiasca intra pe unde pot. Cel mai public loc, complet neamenajat, e limba de pamant cunoscuta sub denumirea de „Debarcader”, imediat in dreapta cum ajungi sus pe Barajul nr. 2.

Trebuie spus ca ce am gasit ieri acolo e un dezastru. Nu am avut din pacate aparatul foto la mine nici Iphone-ul, ca sa fac niste poze sa vada toti ce dezastru e acolo. Pe cat e de frumoasa locatia, absolut superba ieri, pe la 18, pe atat de stridenti, mizerabili si penibili erau cocalarii si tipele cu care erau…

Injuraturi, manele, 4×4 parcate pe micutza limba de pamant…..urme de foc de tabara,o tona de pet-uri si ramasite care aproabe cad in apa….absolut nimeni nu le culege, nimeni nu deratizeaza acolo.

Ambianta extraordinara a lacului si a muntilor din jur era in mare stridenta cu ceea ce Oamenii lasa in urma lor…si astia sunt tineri nu in varsta. Deci lipsa acuta de  educatie, grobianismul, alcoolul ingurgitat cu tona- aia beau pet-uri intregi de bere-umbrea efectiv atmosfera.

Noroc cu apa dumnezeiasca de buna, efectiv senzationala a Tarnitei….Nu stiu ce se poate face acolo, o bariera ar trebui sa nu mai intra aia cu masinile pe si asa micuta plaja neameajata unde abia ai loc sa te dezbraci si sa intri in apa….

Mi-a fost scarba de ce am vazut acolo…pacat, locul ar putea fi un pic amenajat, sa se puna o bariera, pret modic de 1 -2 lei la acces si ar fi minunat!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *