Din nou pe blog -ultima incercare

Imi reiau de azi blogul, la rugamintea mai multor colegi si prieteni buni, la care tin, multi care NU au curajul sa scrie pe bloguri ce gandesc de frica sa nu isi piarda slujbele desi aduc plusvaloare fara de care cei care ii finanteaza ar putea sa se duca la cimitirul elefantilor. Frica nu a disparut din societatea romaneasca, e prezenta foarte acut. Semn de societate imatura dar si de traditie pur romaneasca, „capul care se apleaca sabia nu -l taie”.  Dar si din cauza faptului ca am fost cenzurat si atacat de oameni care detin bloguri si nu aproba decat comentariile „de bine”, sau care la argumente iti raspund cu injuraturi grosolane, atacuri la persoana sau alte comportamente de acest tip. Daca as avea de exemplu un sef care s-ar preta la un astfel de limbaj dezastruos m-as simti foarte prost si cred ca as demisiona,  pentru ca nu mai am ce invata de la el, eu nu l-as mai respecta ca OM, inainte sa fiu injurat de mama la locul de munca si umilit ca un sclav pe o tarla. Mi s-a intamplat. Exista  astfel de specimene de sefi si acestia vor fi,  in timp, maturati de istorie. Chiar daca citesc o tona de carti de „resurse umane”, sau e dau business-man, nu au auzit de etica, nici in viata nici in afaceri . Nu s-a prins nimic de ei, in toti anii in care au stat la oras! E o constatare trista, din pacate. De cei 7 ani de acasa ce sa mai discutam….

De ce unii au dreptul la opinie, doar pentru ca detin un business, in special de media, si altii nu, care nu mai activeaza in zona media, este o chestiune pe care e usor sa o lamuresc: TOTI avem voie la opinii, sunt  garantate de Constitutie. Mai ales in zona celor care detin businessuri de media, cantitatea si calitatea dezbaterii pe care o dezvolta si propaga mediile lor ar trebui sa ii preocupe mult.  In absenta dezbaterii, discutam de un anumit tip de autism social.

Blogul e zona de subiectivitate totala, extrema chiar. Daca in cartea mea dedicata celor 20 de ani de presa clujeana scrisa sunt obligat de rigoarea stiintifica careia ma supun sa fac un EFORT DE OBIECTIVARE, pe care deja l-am si pus in practica fara a sacrifica SPIRITUL CRITIC, pe blog voi fi cat se poate de subiectiv. Voi incerca sa NU jignesc, sa fiu incisiv fara sa fiu partinic dar:

1. tineti va rog cont de articolul de deasupra descrierii biografiei mele (dreapta)

2. voi modera in continuare comentariile pentru ca …cantitatea de mojicie, prostie, imaturitate si tembelism e enorma in media si in blogosfera.

3. va fi un blog destinat analizei volumelor pe care le citesc, studiilor care imi cad in mana pe domenii de media/comunicare si din domenii intelectule: istorie, istoria ideilor, politologie, filosofie, psihologie in general „umanioare”. Va fi un blog care va sprijini miscarea sindicala in special in media (ziaristii trebuie sa isi faca urgent sindicate puternice, sa se uneasca, sa isi apere interesele) si comunicare si asociatiile profesionale mediatice si nu numai. In conditiile unui Patronat de media  care refuza in general Dezbaterea trebuie macar in blogosfera discutate aspecte ale domeniilor care ar trebui si lui sa ii trezeasca un mai mare interes mai ales ca  ne asalteazacu produsele lui simbolice  ( vezi aici celebra carte „Economia bunurilor simbolice” de Pierre Bourdieu), si are pretentia sa ii le consumam. Avem si noi voie la opinii Aici,  referitor la ce se NI se ofera zilnic, 24 de ore din 24,  de catre massmedii (in sensul lui J. Habermas)

Cu acestea spuse, mai incerc odata in blogosfera. Promit ca e ultima mea incercare, cea de a tine un blog. Sper sa fie captivant pentru cititori. Si vorba lui Noica, conteaza doar ideile.

We salute you

Tibi

PS

va tin la curent si cu detalii din zona festivalurilor rock si din zona sportiva, ca sunt amator mare!

UPDATE

am fost solicitat sa mediatizez acest comunicat, tinand cont de traficul mare de pe blogul meu. Iata, sprijin initiativa:

Comunicat de presă


Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC) se declară împotriva subvenţionării presei clujene de la bugetul Consiliului Judeţean şi consideră că această iniţiativă a preşedintelui CJ, Alin Tişe, ar afecta independenţa jurnalistică rămasă în mass-media locală.

 

APPC îşi exprimă uimirea că preşedintele CJ doreşte să stabilească împreună cu patronii de presă criteriile pe baza cărora ar urma să aloce bani presei locale. Din moment ce respectiva sumă a fost deja prevăzută în buget, aşa cum a declarat domnul Tişe, APPC apreciază că este de datoria forului judeţean să îşi asume răspunderea pentru cheltuirea ei. Orice înţelegere informală sau acord scris cu patronii de presă ar leza credibilitatea mass-media clujene, afectată deja de compromisurile politico-financiare din ultimul an.

 

APPC, organizaţie reprezentativă a jurnaliştilor din Cluj, va organiza săptămâna viitoare o dezbatere privind chestiunea subvenţionării presei locale.

 

Colegiul de Conducere al APPC


14 aprilie 2009

 

Părerea ta contează:

comments

8 thoughts on “Din nou pe blog -ultima incercare

 1. mersi, doamne ajuta radule, bafta si tie. Vorba lui Mihnea, inapoi la meseria de baza, acolo e secretul. Restul…e tehnica.

  acu vad ca au trecut 2 luni de cand nu am mai scris, iar in presa am colaborat cu un singur articol, solicitat de fostul meu ziar, o cronica a senzationalului concert ACDC de la Budapesta. Uite ca marii rockeri vin si la Bucuresti, mai exact km 15 al Autostrazii Soarelui. Vali Malaescu, mi-au spus surse din Realitatea TV Cluj, bine informate, si-a luat bilet deja cu 400 lei,in zona A, iar eu mi-am luat 2 bilete a 100 lei pt mine si sotie. Acum sa vad, Golban ce face, merge la Nickelsdorf la Metallica sau la ACDC??

 2. Ma duc sa cer banii inapoi pe bilete la ACDC. Ce tzeapa am luat, bine ca m-am dus la Budapesta la concert. Tot cu ungurii avem noroc, mult mai seriosi si parolisti.

 3. Bravo Tibi,
  Ai ramas acelasi entuziast.
  Tot respectul. De la departare, dar apropape.

  Clujul trebuie sa aiba ziaristi. Macar ziaristi.

  Fost prieten din Hasdeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *