După 14 ani, „U” a câștigat medalia de argint la baschet feminin

Performanță mare pentru baschetbalistele de la Universitatea Cluj, medalia de argint a campionatului de baschet.

Titlul a fost câștigat de campioana en titre Sepsi Sf. Gheorghe, absolut meritat, ele fiind mai bune.

E o performanță notabilă dacă ne gândim că acum doi ani, când a preluat secția de baschet feminin de omul de afaceri Liviu Alexa, patron al trustului de presă Ziar de Cluj-NCN TV, echipa era departe, la mecuri veneau 50-100 de oameni.

Ultima medalie la Cluj a fost luată  de U acum 14 ani, argint, ultimul titlu la baschet fete acum… 24 de ani.

Cooptarea lui Dragan Petricevic, marele antrenor de  baschet a fost salutară, a fost o lovitură a noului management. Fostul antrenor Covaciu a fost schimbat, a venit Dragan. De aici s-a început construcția și acum, în doi ani, iată medalia de argintBugetul secției adus din sponsorizari de Alexa s-a dus la 300-350.000 euro plus banii publici primiți de la stat de CS Universitatea. Au contat enorm banii ăștia privați, achiziția de sportive americance a dat roade și uite așa, în cele două finale jucate la Cluj au venit nu 200 ci 2200 de oameni pe meci, adică de 10 ori mai mult!

Asta iarăși e bine, deși se știe, cine e clujean mai ales, că oamenii de aici vin mereu când e o finală, ceva de succes, DOAR ATUNCI, că succesul atrage, în rest nu prea se implică cum ar trebui.

Sepsi a câștigat cu 85-76 al doilea meci la Cluj și cu 3-1 la general a câștigat finala, care se joacă pe sistem 3 din 5 victorii.

Cum am văzut eu primul meci de la Cluj,  din finală, după cele două de la Sf. Gheorghe (unde scorul a f0st 1-1),  meci cu final dramatic,  am scris0 AICI

Felicitări tuturor celor implicați în câștigarea argintului pentru „U”!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *