Eterna si fascinanta Romanie

Un drum dus intors la Bucuresti iti arata foarte bine „stadiul” in care este Romania. Intai si intai suntem o tara cu drumuri foarte proaste. Numai la Acatari, centura care ocoleste Targu Muresul am numarat 13 mari gropi in care lejer iti rupi osia de la roata. Lejer. Desi e foarte traficata, aceasta centura nu e imbunatatita de ani si ani. Nimeni din institutiile abilitate Nu face absolut nimic ca acele gropi sinistre de la Acatari sa fie refacute. Oare de ce sa faca? Mai bine freaca menta prin birouri drumurile judetene Mures. Macar aici la Cluj sunt investitii puternice, centuri, etc, incontestabil se misca lucrurile, chiar cu greutati dar acolo e pace eterna.

In al doilea rand este tot mai mare decalajul, clivajul dintre sat si oras, urban / rural. Cum iesi din zona drumurilor nationale sau chiar judetene cum vezi aceasti amosfera si situatie de acum 15 -20 de ani. Foarte putin s-a modernizat ruralul in timp cde mediul urban pare sa fie la ani lumina in acesti 21 de ani de la Revolutzie.

Capitala e acelasi oras agitat, murdar, cu un Lipscani fascinant atat prin forta investitiilor dar si prin cladirile istorice care aproape ca pica pe cel care bea o cafea sau o bere. Zona frumoasa dar super haotica prin balcanismul ei funciar. In rest, repet, multa mizerie, multi cersetoro, multi caini vagabonzi…asa…o atmosfera de capitalism balcanic dambovitean.

Prin comparatie, Clujul e mult mai linistit desi si aici au loc investitii: stadion, centuri, licitatii pentru pista de avioane, nu se poate spune ca nu se misca anumite lucruri aici. Il placem sau nu e cert ca premierul Boc s-a zbatut sa aduca bani aici, a sprijinit proiectele Clujului. Cand nu o sa mai avem premier o sa vedem stagnare cu siguranta. Asta daca ne uitam la Cluj ca daca discutam cum e condusa tzara atunci e alta mancare de peste.

 

Părerea ta contează:

comments

One thought on “Eterna si fascinanta Romanie

  1. La faza cu orasul nostru ai dreptate! Adica Boc prin influenta lui la Bucuresti, din postura de premier s-a zbatut pentru Cluj si pentru ca investitiile propuse aici sa fie si facute efectiv! E o problema in schimb! Foarte multa lume din Cluj vorbeste urat de Boc! La cate lucruri a facut pentru Cluj eu zic ca nu merita! Ca si premier impresia mea este ca altii conduc , nu el! Trebuia sa-si dea demisia demult! La faza cu oamenii, balcanismul se face mai tare simtit la Bucuresti , lumea e mai civilizata aici!

    Vis-a-vis de lume la Bucuresti e alta mancare de peste, oamenii sunt altfel, mai balcanici! Adica mai neglijenti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *