Europe-un concert de marca la excelentul "Peninsula"

Prima editie a festivalului  Peninsula la care am participat a fost in sambata. Imi pare rau ca nu am fost la editiile celelalte. De acum nu voi scapa nici o editie, sper….

M-am dus pentru Phoenix, Europe si Omega, trei formatii vechi  de rock. Pentru mine Europe a fost in poll position  dar cum festivalul este organizat de maghiari Omega a fost cap de afis, fiind o trupa foarte iubita la vecini si in maghiarimea de la noi.

Phoenix au fost bunicei, cu pasaje  hard rock bune dar, per general, imi placeau mai mult mai …demult. Cu Baniciu mai ales desi nici solistul Bradu  nu e rau….Oricum a fost un show bun cu Tandarica in mare forma.

EUROPE a fost una din marile surprize ale ultimilor ani concertistici pentru mine….Pe langa ca sunt legat sentimental de trupa vroiam demult sa ascult piesele lor celebre, de pe albumele The Final Countdown si Superstitios.

Am vazut un show excelent, de zile mari. Sub Iron Maiden la Cluj dar oricum foarte bun. Public cam 6000 de oameni , 100 lei biletul/zi.

Europe e o trupa de show cu solistul Joey Tempest in mare forma, cu un chef nebun de cantat, si cu un repertoriu din care nu au lipsit marile hituri. Piesele noi sunt bune, sunt foarte heavy rock dar…lipsite de vana, tot vechile hituri ii tin.

Chitaristul John Norum este instrumentist de clasa, cascada sa de solouri a fost fenomenala. La final …hitul The Final Countdown a inchis un show plin de energie, cu un public entuziast, cu trupa Europe vadit multumita de caldura publicului. Si la Cluj daca ar veni ar strange 5000 de clujeni ca ceasul Solistul Joey Tempeste arata excelent la anii sai iar vocea e inconfundabila, parca nu au trecut anii….!

Peninsula, cu coloritul ei uman, este o pata de culoare superba. Pacat la ca Cluj NU AVEM un festival asa cum are Muresul si Sibiul! Noroc ca am avut Maiden, dar prea curand nu mai prindem noi asa ceva, de acea tre apreciat acel concert enorm! 

Urmeaza Guns n Roses si Ozzy!

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “Europe-un concert de marca la excelentul "Peninsula"

  1. A fost un concert extraordinar si o atmosfera de vis! Foarte bun articolul pe care l-ai scris si ai dreptate cand spui ca „pacat ca nu avem un festival asa cum are Muresul si Sibiul” si la Cluj! Poate ai timp sa iesim la o cafea sa discutam mai multe legate de concert!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *