EXCLUSIV Preşedintele executiv al filialei municipale PSD Cluj-Napoca a demisionat

Ducu Hotima, preşedintele executiv al organizaţiei municipale, PSD Cluj – Napoca, a demisionat astăzi din funcţie. El rămâne însă în continuare în PSD Cluj.
psd
Redăm integral scrisoarea prin care acesta a demisionat:

„Stimati colegi,

Va anunt cu regret ca, din cauza ultimelor evolutii politice la nivelul organizatiei PSD  Cluj Napoca, am hotarat sa demisionez din functia de Presedinte Executiv.
In Septembrie 2015 am hotarat sa ma implic intr-un proiect politic de reformare, de deschidere si evolutie organica a PSD Cluj-Napoca. O imensa prapastie s-a cascat intre politicieni si cetateni, o prapastie a neincrederii, a deziluziei si frustrarii. Singurul raspuns credibil la grava criza de incredere a partidelor politice din Romania si a PSD in mod deosebit, consta in intoarcerea politicului catre cetatean.
dUCU BUN
Alegatorii doresc figuri proaspete, care au demonstrat angajament civic, competenta, onestitate si rezultate in viata lor profesionala. Alegatorii romani sunt satui de jocuri de culise, de intriga, de artificialitate si jocuri strategice. Vedem cum electoratul PSD se subtiaza, tocmai pentru ca acest partid s-a indepartat de o identitate politica autentica, ramanand in acelasi timp cantonat intr-o abordare conservatoare, lipsita de apetenta electorala pentru electoratul tanar si cel din mediul urban.  Vedem cum Partidul Social Democrat nu s-a apropiat semnificativ de o abordare moderna a stangii europene, un deziderat sustinut intr-o vreme atat de puternic, chiar de la Cluj.
Noul proiect politic care ni se impune acum, este sustinut prin mecanisme netransparente si  contrare principiilor democratiei interne de partid. El loveste intr-un proces de consolidare interna a organizatiei si pune sub semnul indoielii, daca partidele sunt cu adevarat fenomene reale sau doar unelte pentru interese particulare. Cu atat mai mult este naiv sa crezi ca intr-un oras educat, conectat si informat precum Clujul aceste lucruri nu vor iesi in evidenta. Asocierea cu candidaturi independente care au vulnerabilitati de imagine semnificative si care in esenta sunt nereprezentative pentru crezul de stanga, risca fie sa demobilizeze electoratul propriu, fie sa il indrepte spre alte alternative politice.
Este o abordare conjuncturala si artificiala, neinradacinata intr-o identitate politica proprie si autentica, care va afecta partidul dincolo de perspectiva electorala imediata, pe termen mediu si lung. Este un semnal care va confuza electoratul propriu si va decredibiliza in continuare PSD-ul in relatie cu electoratul urban, educat si tanar.
In acest context, consider oportun ca sa ma retrag din pozitia de executiv, pentru ca locul meu sa fie disponibil pentru persoane care cred mai mult in noua directie.
Raman in continuare membru al Biroului Permanent Municipal si disponibil pentru proiecte mai sincere, mai firesti si cu mai mult rost pentru Partidul Social Democrat.
Va multumesc celor care ati inteles inca de la bun inceput intentiile mele si viziunea mea, dar mai ales celor care ati dovedit verticalitate.
Celorlalti le doresc sanatate!
Cu prietenie,
Ducu Hotima, 
presedinte executiv PSD Cluj-Napoca „

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *