Fain de tot a fost la ultima "Seara pentru prieteni"

Ieri la 21.30 s-a incheiat la Godfathers CafeClub, str, Baba Novac nr.30,  ciclul de proiectii de film intitulate „Seara pentru prieteni”. Pentru ca sunt si discutii, socializari, inainte si dupa film, pentru ca filmele sunt de tinuta, sunt pelicule pentru cinefili, pentru cei care stiu ce inseamna sa gusti un film de arta, sau o comedia neagra sau o drama de razboi. Filme care iti pun mintea la contributie si te lasa apoi pe ganduri serios. O data la doua saptamani au rulat „Cainta„, film georgian foarte profund, pe alocuri chiar dificil, critica a totalitarismelor de orice fel, „Four lions”, o comedie neagra despre terorismul islamic si fanatismul prostesc ilustrat perfect de finul umor engelezesc. In final, „Craciun fericit”, drama de razboi, film francez produs la Buftea, cu un aer european cert, nominalizat in 2005 la Oscar.

Desi nu suntem profesionisti dar ne invartim in jurul TIFF de exemplu, de  la inceput, si am invatat cinema serios de la el in toti anii acestia, am ales filme intersante. Ne-a iesit.

Iar gazda Cosmin realmente o surpriza de mari proportii. Un om deosebit, cu care te poti intelege si care ne-a pus la dispozitie cafeneaua pentru aceste intalniri fara multe povesti. Cine a dorit a putut sa isi cumpere o cafea, un ceai bun, un vin fiert bun. Omu e trecut prin multe, are scoli de profil barman si somelier la baza, cunoaste meserie. Pizza pe care o face si pe care ne-a oferit-o de fiecare data din partea casei e delicioasa.

Vreau sa va multumesc tuturor celor care au participat la aceste seri.

Multumiri cu totul speciale initiatoarei acestor seri, ideea i-a apartinut in totalitate: vechii mele prietene Adina Osan (o excelenta jurnalista, o veterana a domeniului) si lui Florin Otrocol,  la baza inginer de calculatoare, acum si el ca si mine,  fosti jurnalisti, adica fara angajamente in media, dar cu meseria bine insusita. Florin a asigurat de fiecare data asistenta tehnica, in mod ireprosabil. Plus ca e un cunoscator de filme si un bun om de sueta.

Astea fiind zise anul acesta tragem cortina. Vine un dificil 2012 . Om vedea ce va mai fi!

La multi ani Adina, Florin, Cosmin si tuturor care ati venit si facut posibile aceste seri frumoase, de neuitat!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *