Fascinantele amintiri ale lui Paul Ciuci

Foarte faine amintiri scrie pe Facebook liderul trupei Compact, inegalabilul Paul Ciuci. Le redau mai jos, asa cum le-a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

 

„Bine va regasesc … totul in regula , nu..?
Suntem din nou la treaba.. deocamdata eu cu Coco apoi vor veni Adi si Lelutz… continuam cu lucrul la noul albumCompact.. printre ele.. concerte in tara…
.. dar nu de asta ” am intrat pe fb..” ci ptr ca am primit enorm de multe cereri ca sa :” .. Paul mai povesteste-ne despre ” cum ai inceput sa canti..despre trupa Telegraph .. despre ce muzica ascultai.. prima chitara …etc.”
daca intereseaza pe cineva si intereseaza se pare dupa numarul mare de mailuri si mesaje pe care le primeste Alina PR-ul trupei Compact..
fara o ordine anume.. dau ” drumu’ la amintiri…
asadar:

…” aici radio Europa Libera ..urmeaza Metronom cu Cornel Chiriac…
astazi: concert GFR- Live Atlanta 1970… ”
pentru concertul asta am fugit de la scoala ca sa ascult la radio… ( iar mai tarziu pentru concertul Mountain de la Fillmore East.. am fost exmatriculat de la Liceul de Transporturi din Cluj… )… sa revin : nota scazuta la purtare ptr absenta nemotivata si amenda- biata Mama- ptr ascultat la maxim:
Metronom cu Cornel Chiriac… Europa Libera…
oh… da.. ce vremuri.. n am mai fost normal la cap dupa ce i am ascultat pe cei trei din Michigan )
… iara paranteza… dupa 30 si ceva de ani fiind in turneu in America cu Compact am trecut dinspre Chicago inspre Detroit printr-un oras : Flint/Michigan.
cand am vazut panoul acela pe care scria Flint.. am oprit masina .. am coborat.. m am uitat la panou apoi la picioarele mele.. am facut o poza.. si un val de caldura a urcat in mine.. motivul..? stateam cu picioarele pe locul de unde au plecat in 1969 cei trei din Grand Funk Railroad si au cucerit o lume intreaga.. incls pe cativa nebuni din Campia Turzii ( prin radioul vechi pe lampi al Megastarului)
.. dupa ce am reusit sa pun mana pe niste poze cu ei ,acasa la mine l- am desenat pe Mark Farner, Mel Schacker si Don Brewer peste tot in caietele de scoala,, pe peretii camerei mele.. in baie spre disperarea Mamei mele cand se vedea inconjurata de atatia pletosi..etc.. trimiteam timbre la o adresa in Belgia de unde primeam postere.. pe unul era Mark Farner cu comp. scria acolo”
Grand Funk Railroad a Olympia.. quand un Boeing decolee… anul 1972.. am pus posterul pe peretele din camera mea… n am dormit toata noaptea..ma visam in sala.. sunetul..starea.. de pe casetofonul meu Phillips se auzea concertul de la Atlanta…”… brothers and sisters…Graaand ….Funnk ….Raaailroaaaad…”
ce viata frumoasa…”
a doua zi la scoala ??? cine ? io..?? fck..school… auditie la Lelutz acasa… adunarea .. Eu ,Tavi, Lelutz, Doru, Puiu, Romicu..cu aceeasi inregistrare cu fasaituri cu pocnituri de la Europa Libera… jos in bucataria de vara la Lelu acasa.. radio pe lampi… bagat cabluri.. curentat usor.. mancat salata de boeuf din camara smantana .. pita cu slanina si ceapa rosie.. devorat jumari..hey merge.. se aude.. da nai taaaree…amplificat la maxim…din difuzoare : „… Are you ready..?””
Noi ingramaditi in bucatarie (ca partizanii in jurul RadioBBC..) Yeeeeah…we’ready…”apoi brusc..
.. se ia curentul… sa l omoram pe Lelutz…”
… repara maaaa…curentul ca murim aici daca nu ascultam concertul..!?!
… nu s a luat curentul.. a scos cineva sigurantele ca zbura strada de la volum si tipetele noastre..
.. nu cred ca vreodata as putea sa uit cata bucurie aveam in ochi si-n suflet eu si prietenii mei ascultand muzica aceea…si mai ales ca ne adunam ( fara telefoane , fara mailuri.. ci doar:” ne vede maine la Lelu sau Tavi sa ascultam Metronomul cu Cornel Chiriac.. veneau cu noi si una sau doua sticle de Krepkaya si Havana Club.. cateva Marlboro si LM sau Peter Stuyvesant.. o cutie cu ness frecata cu Pepsi…
….” Ladies and Gentlemen:
Graand Funk Raaailroaaaad..”
yeah.. plecam acasa habauci de cap cu promisiunea ca maine s o rugam pe Tita de la Clubul Muncitoresc Campia-Turzii sa ne lase sa repetam pe sculelel din club( Vermona si Farfisa)… apoi sa inchidem ochii si sa ne visam in concert… lume… scule… noi pe scena…public…asta a fost
…. nu dau amintirile acestea pentru nimic pe lume…ele m-au facut sa merg pe acest drum …pana la capat..:)))
…. sa aveti grija de voi.. va las sanatosi !
Paul …si colegii mei din Compact

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *