Filmuleţ cu Emil Boc în pielea goală! Până unde poate merge presa tabloidă? (UPDATE)

Azi noapte Antena 1 a dat la emisiunea „Un show păcătos”  poze cu Emil Boc în pielea goală, filmat la fitness, din spate. Am văzut cu ochii mei. Facebook-ul a luat instant foc. Unii au incriminat, alţii nu. Discuţia mi se pare mai largă. Ţine de securitatea individuală a fostului premier, filmuleţul e încă din perioada când acesta era încă premier, ţine de dreptul de intimitate, ţine de media, ţine de SPP, ţine de modul în care se face presă. Capatos a spus că a fost neglijenţă a SPP. Dar nu e numai asta!

Pe mine mă interesează cel mai mult în chestiunea asta, cum se face presă în 2012.  Mi se pare o mizerie să îl ataci aşa, pentru că toţi ştiam că nu e un play boy, că e mic de statură, ca nu e arătos ca George Clooney. Şi-au bătut joc de el gratuit, că ştiau poate că nu va mai fi premier! Apoi mă interesează cu ce scop s-a făcut mizeria asta, cine are interes, de ce acum, după ce a demisionat?

E nasol să mergi la sport, şi când te schimbi să fii filmat. Şi eu fac sport, şi eu mă dezbrac în vestiar la fotbal şi sunt câteva clipe gol şi nu mi-ar conveni să fiu filmat, pozat. Ţin la intimitate mult!

Media s-a stricat de tot, de dragul ratingului e în stare de orice. Cred totuşi că mai sunt jurnalişti care  nu ar fi dat aceste poze ! Eu însă, o zic cu toată sinceritatea, nu aş fi dat aceste poze dacă mi s-ar fi dat să le public! Cred în presa serioasă, quality. Pe de altă parte emisiune lui Capatos e genul tabloid, la greu, cu scandaluri multe la activ şi cu multe vedete de carton care s-au înjurat în emisiunea aia.

E de meditat la ce se pretează presa în zilele astea, la ce e folosită, cine o deţine, cu ce scopuri!! Tot mai mult cu scopuri opuse rolului ei, care e informarea corectă, cât mai obiectivă, neutră, a opiniei publice. Presa e folosită în scopuri electorale, politice, e deţinută de oameni de afaceri cu agende politice, cu mize politice în multe cazuri.

Aproape nu mai cunosc caz de presă deţinută de capitalişti care să urmărească profitul, că e legitim să vrei să faci profit,  dar acesta să vină din presă serioasă, din subiecte bine făcute, de impact, care să dezbată teme serioase, chiar delicate, polemice. Sigur că asta costă, că e greu, că tre sa munceşti, că trebuie să fii creativ, relevant. Şi asta e….scump!

Asta e tragedia presei actuale şi aşa ajungem să ne uităm la poze goale cu Boc date ca mari dezvăluiri când sunt de fapt nişte fâsuri care nu au legătură cu jurnalismul adevărat!

UPDATE

Mi-am adus aminte de filmule’ul dat de Patriciu cu Basescu „lovind” un copil, film dat in plina campanie electorala. S-a dovedit o făcătură, aşa cum a arătat Justiţia prin sentinţă definitiva. „S-a dorit crearea unui prejudiciu de imagine pentru preşedintele Băsescu” a spus instanţa. Am acea motivare a instanţei, o ţin la cazuistică, când mai predau cursuri la studenţi, sau sunt chemat la traininguri, şi chiar sunt chemat. Deci acum e un filmuleţ inofensiv dar dacă apar chestii mai grele, mai urâte, că tot e an electoral???? Deie domnu sa nu am dreptate…

UPDATE 2

editorial tare in Gandul.info!

Reactie  la Dan Olteanu, tvdece.ro si Hotnews.ro.

Critici dure si de la Conventia Organizatiilor de Media!

UPDATE 3

http://oradecluj.oradestiri.ro/difuzarea-imaginilor-cu-emil-boc-dezbracat-este-ilegala-incalca-dreptul-la-imagine-constitutia-si-dreptul-la-respectarea-vietii-private-codul-civil/actualitate/2012/02/14/

Părerea ta contează:

comments

11 thoughts on “Filmuleţ cu Emil Boc în pielea goală! Până unde poate merge presa tabloidă? (UPDATE)

  1. Da, e chiar trist ce se intampla. Efectiv nu imi vine sa cred ca s-a ajuns pana aici…
    Altii se chinuie sa se documenteze si sa faca materiale bune si nu ii baga aproape nimeni in seama, iar nenorocitii astia fac bani pe un sfarc iesit din sutien la mare, pe un pic de iaurt ramas la gura si acum nu a scapat nici Boc.
    Ii urasc pe cei care tabloidizeaza in halul asta lucruri normale, care se intampla. Le ridica la rang de stire…

  2. O mizerie care continua linia calitate indoielnica pe care s-a înscris grupul media a securistului dovedit Voiculescu. Si eu am tot scris de Antena 3 care este incredibila prin modul in care înţelege să facă presă!

  3. Ai dreptate, e jenant. In viata mea n-am crezut ca voi vedea vreodata fund de prim ministru la televizor, si jur ca nici nu am avut aspiratii de acest gen. In schimb, am umblat destul pe la diverse sali de sport, am transpirat si m-am schimbat, am vazut destule funduri, si l-am expus pe cel propriu la vedere. Big deal. Dar faptul ca am ajuns sa ma uit la asa ceva la televizor ma face sa ma simt prost. Asta nu mai e politica, e aiureala.

  4. Capatos si altii ca el respectiv mizeriile lor de emisiuni TV, ziare sau reviste exista DOAR fiindca ne uitam la porcarii si citim rahaturile din publicatiile de genul amintit. In momentul in care nu le mai dam atentie, nu scriem despre ei, nu comentam ce au zis sau au facut ei NU MAI SUNT, AU DISPARUT! Eu unul habar nu aveam de aparitia unor asemenea imagini si acum ca am aflat de ele as putea sa vad despre ce e vorba. Dar nu, nu o sa le caut pe net. Nu ma intereseaza, nu vreau ca ele sa intre in viata mea. E o decizie simpla care poate fi luata de oricine cu conditia sa vrea…

  5. multumesc de comentarii tuturor! Ma bucura reactiile voastre, deci mai exista lume care e pentru presa serioasa! Sigur ca lumea consuma tabloide, nu militez pentru disparitia lor, catusi de putin, dar totusi s-a sarit calul rau.

  6. Intrebare scurta, putin off-topic. Sa inteleg ca daca justitia a spus ca acel film in care Basescu lovea un copil este o facatura, acel film chiar este o facatura??? Adica ce relevanta are o hotarare judecatoreasca atata timp cat tu zi vazut cu ochii tai ceea ce s-a intamplat?? Probabil pixelul albastru este de vina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *