Final de an, bilanţ problematic

Se termină 2014. Nu a fost un an simplu pentru România. Un an complicat, electoral, cu două ture de alegeri.

Multă energie s-a consumat cu alegerile prezidenţiale.  Spectrul ca PSD sa ia tot în ţara asta, guvern, parlament, preşedinte a iscat un tsunami electoral. Aroganţa pesedistă a dus la mari erori şi astfel Ponta a pierdut preşedinţia. 1 milion de voturi pro Iohannis.

Din 2000 PSD nu a mai reuşit să ia preşedinţia, tot alte forţe politice au impus seful la Cotroceni.

La Cluj, dupa europarlamentarele care au dus la victoria PSD  a venit un duş rece, Clujul a votat masiv cu Iohannis.

E clar că filiala PSD trebuie reconstruită, dar totul depinde de Ioan Rus, el lidero maxim din Cluj, omul care conduce de fapt filiala, restul sunt doar oamenii lui. El va trebui sa decidă dacă se retrage şi lasă loc reconstrucţiei sau va fi statu quo, cu aceiaşi şefi la judeţ şi municipal.

Nici la noul PNL lucrurile nu sunt mai simple, se va da o mare bătălie pe sefie între vechii liberali, corupţi, compromişi dezbinaţi de scandalul Uioreanu şi vechii pedişti convertiţi în …liberali. Va fi care pe care, aşa cum presa locală scrie deja.

Şi pentru presă va fi un an greu, sunt semne de recul financiar, va fi greu de rezistat financiar, asta se vede de pe acum. Unii specialişti au şi scris deja…

Sărbătorile au venit să liniştească adversităţile, rivalităţile, ura chiar. România a luat un respiro de 14 zile. Vom vedea ce va urma, vom vedea cum va guverna Ponta 4 şi, mai ales, Iohannis.

La mulţi ani!

 

 

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *