FOTO / Spectacol și nostalgii în „Generația de Aur” vs Barca Legends

Nu puteam să ratez meciul dintre “Generaţia de aur” şi Barca Legends, o ocazie, poate,  unică să revăd jucători exponențiali, care ne-au scos în stradă în 1994 prin reușitele lor. Partida a avut loc în cadrul primei ediții a Sports Festival.

Am făcut un efort și am fost și la antrenamentul de vineri, 40 minute, am stat la doi pași de ei, de Generația de Aur,  la marginea terenului, de unde vezi cât de greu e fotbalul, ce efort implică. Era cald, era umiditate, toți erau în 10 minute leoarcă.

Dar să stai să privește legende ca Sabău, Lupescu, Răducioiu, Gică Popescu și toți ceilalți, să vezi cum vorbesc între ei, cum se antrenează, cum glumesc sau cum joacă, pentru că a fost și o miuță de 20 de minute, e o ocazie rară.

O zi după, sâmbătă, a avut loc un recital de fotbal ca-n vremurile bune oferit de “Generaţia de aur” şi Barca Legends. A venit și Hagi la Cluj, sâmbătă, și a  jucat o repriză la România alta la Barcelona Legends.

Atmosfera a fost minunată, stadionul plin, 25.000.

Iată echipa României cu două absențe notabile în opinia mea, Dan Petrescu și Cristi Dulca. Trebuia să fie și regretatul Didi Prodan dar el a plecat să joace în ceruri…

Generația de Aur foto Cristi Vescan

S-a cântat și imnul Barcei dar și imnul României, de către tot stadionul.


Și Barcelona Legends a venit la Cluj cu stele, adică cu un Nadal, Sonny Anderson sau Julio Salinas. 

Au trecut anii peste toți jucătorii, așa cum trec și peste noi. Cu puține excepții timpul se vede. La noi cei mai fresh au fost Gâlcă, Adi Ilie și Chivu, dincolo la spanioli cam toți sunt slim chiar dacă și ei îmbătrâniți. Timpul trece inexorabil peste noi.

Echipele de start:

„Generaţia de aur” a României: Bogdan Stelea – Cosmin Contra, Miodrag Belodedici, Gheorghe Popescu (Mihali), Cristian Chivu – Ioan Ovidiu Sabău, Ionuţ Lupescu (D. Munteanu), Costantin Gâlcă, Gheorghe Hagi – Florin Răducioiu (Ganea), Adrian Ilie

Antrenor: Victor Piţurcă

Rezerve: Florin Prunea, Răzvan Prodan, Dorinel Munteanu, Ilie Dumitrescu, Basarab Panduru, Tibor Selymes, Iosif Rotariu, Gheorghe Mihali, Ionel Ganea

Au mai intrat în prima repriză: Mihali, D. Munteanu, Ganea

Au intrat în repriza a doua: Selymes, R. Prodan, Rotariu

Barcelona Legends: Mariano Angoy – Juliano Beletti, Miguel Angel Nadal (cpt), Frederic Dehu, Miquel Soler – Gabriel Francisco “Gabri”, Lluis Carreras, Ion Andoni Goikoetxea, Giovanni Silva de Oliveira – Oscar Arpon Ochoa, Sonny Anderson (Salinas)

Antrenor: Albert Ferrer

Rezerve: Francesc Arnau, Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi, Sanchez Jara, Julio Salinas, Patrick Andersson, Juan Carlos

Arbitru: Ion Crăciunescu

Sabău în acțiune

Barca Legends a fost mai omogenă, se vede că se antrenează regulat și a dominat partida. Ea a deschis scorul prin legendarul atacant Julio Salinas, care lansat în adâncime nu a iertat.

Julio Salinas înscrie

La pauzăm a fost 1-0 pentru spanioli.

Publicul a aplaudat și a încurajat la scenă deschisă Generația de Aur, în special pe Gheorghe Hagi, care a demonstrat încă o dată de ce e considerat cel  mai bun fotbalist român all time. Modul în care „mângâie” mingea, pasele senzaționale și șuturile oferite din nou de acesta,  după atâția ani, au încântat publicul. „Regele” e rege și acum, este cu o clasă peste ceilalți jucători ai generației sale, e o încântare să-l vezi.

Marele HAGI în acțiune.

În repriza a doua România a alergat  după egalare. Gică Hagi a intrat în teren, de data asta în tricoul Barcei.

O mare ocazie de egalare a avut Ionuţ Lupescu care l-a lobat pe portar dar fundașul Juan Carlos a scos cu o acrobație spectaculoasă chiar de pe linia porţii!

Apoi a urmat execuția lui Prunea, cu golul superb a lui Hagi, un șut bine plasat de la 17 metri fără speranță pentru Prunea. 0-2 pentru Barca Legends.

Iată golul lui  Hagi:

Tot Lupescu a avut șansa să reducă din avantaj dar servit în centru de Sabău câlcîiul  “Kaiser-ului” a trecut de puțin pe lângă.

Finalul a fost deci 2-0 în acest demonstrativ, dar nu contează. A fost o plăcere pentru cei 25.000 de spectatori să vadă legendele ambelor echipe.

A urmat un asalt pentru autografe, fotografii , cu publicul invadând gazonul.

 

Un meci de neuitat.

A fost frumos dar oare noi când ne vom mai califica la vreun Mondial?

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *