Gânduri despre twitter, facebook şi alte drăcii electronice

La  1 iunie intru in a şasea lună decând am noul domeniu tibifarcas.ro

E un moment de bilanţ pentru mine. Între timp am intrat şi pe Twitter, pe Pinterest, si pe google+ . Sunt tot felul de drăcii electronice, numite reţele de socializare. Nu le stăpânesc încă dar citesc, învăţ despre ele. Mă pasionează. Sunt o fereastră către lume.  Se scriu şi cărţi despre ele, am câteva, interesante. Recent, la Cărtureşti Cluj, am cumpărat o astfel de carte despre reţeaua Facebook. 

Odată cu trecerea pe noul domeniu, primesc săptămânal un raport de audienţă. Ştiu exact tot ce se întâmplă pe blogul meu. Absolut tot. De la analiza acestui „Weekly Report”, cum se zice in engleză, am tras  nişte concluzii pe care vi le împărtăşesc.

1.  E greu să faci audienţă, trafic, e greu să captezi interesul oamenilor. E greu să îi faci să îţi intre pe blog. Media îi bombardează oricum cu atâta informaţie încât trebuie să publici ceve mereu nou. Ai de luptat cu concurenţa, vrem, nu vrem, a celorlalte bloguri. Deci tu trebuie să livrezi ceva cu totul nou şi să reuseşti aceea captatio belevolentiae prin care cititorul sa intre la tine pe blog.  Evident ca nu reuşesc sa livrez aşa ceva mereu, de acea sunt zile in care traficul arata rău. Allteori mai bine.

2. Analiza raportului relevă clar: anunţurile şoc, scandalul, polemica VÂND. Fac audienţă, trafic. Cele mai citite postări ale mele au fost cele prin care îmi anunţam lansarea cărţilor sau rezultatele Cupei Presei la fotbal, sau deciziile comisiei de disciplina din cadrul acesteia. Sau programul la concertul Scorpions, de exemplu!

3. Facebook aduce cel mai mult trafic. La mine pe blog nu se intra de pe Twitter deloc, desi  linkez  si acolo. Twitter-ul nu produce audienta, nu se compara cu Facebook, poate si de aceea nu e foarte popular in Romania. Mie imi place mult, discuti instant, am avut multe probleme pe care le-am rezolvat pe Twitter. Dar linkuirea pe Facebook mi-a adus audienta buna. Pinterest-ul inca nu il inteleg in esenta lui, mai studiez, la fel si google+

4. Când citesc că sunt bloggeri clujeni generalişti care au 1500 unici/zi ii invidiez sincer! Nu discutăm de bloguri culinare, care se duc la 4000-6000 unici/zi.

5. Voi scrie în continuare pe blog ce îmi trece prin cap. Am un public cifrat la câteva sute de unici in fata căruia mă simt dator. In ziua de azi e mare lucru ca un om, in supa asta informationala pe care o avem la dispozitie, să iti intre pe pagină. Voi pastră caracterul quality al blogului, il voi imbunătăţi.

6. Nu am căutat publicitate dar de acum nu o să mai fiu atat de neinteresat. Nu am vrut să fac bani cu blogul dar de acum mă voi concentra şi pe aspecte financiare. Am avut căteva oferte pe care le-am refuzat, inclusiv din străinatate. Nu mi s-au părut atractive. Propuneau bani puţini.   De acum schimb foaia.

7. Vă mulţumesc tuturor că mă citiţi şi un mulţam special celor care şi comentează!

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “Gânduri despre twitter, facebook şi alte drăcii electronice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *