Golgota mea

S-a numit drumul Cluj-Timisoara si inapoi. Am fost cu alti trei fanatics, in Sambata mare, la acest meci, cu speranta ca orgoliul lui „U” ne va scoate din mocirla subsolului clasamentului. Asa cum ar zice italienii, am fost la un derby salvezza sau derby  di retrocessione. „U” pe locul 13, CFR Timisoara locul 14. Am sosit la 9.30 in orasul Revolutiei, am baut o cafea, la 10 eram pe tribuna. La debut, circa 200 de oameni din care70- 80 ultrasi clujeni, obositi dupa 12 ore de tren,  nebuni dupa culori alb-negre. Deci jucatorii de la „U” aveau tot ce le trebuia ca sa faca un rezultat bun. Jucau parca erau acasa, dar fara presiunea propriului public si cu sustinerea unei galerii vizibile si vocale. Imi scot sapca rosie in fata tifossilor care au fost la acest meci. Puteau sta foare bine acasa, pentru ca ce a urmat a fost Golgota.

Meci bun facut de „U”, 1-1 la pauza, trei ocazii de gol Bad la 1-0 pt „U”. Bad asta este dezastru. Isi bate joc deja de meciuri bune de echipa si desi stie ceva fotbal nu reuseste sa concretizeze ocazii elementare. Si acum, scapa la 1-0 singur si da sut peste poarta, nici lob, nici scarita, nici sut de sa sparga plasa. O batjocura. Mai nene, aici e Cluj, ia stai mataluta vreo 10 meciuri pe tusa, ca nu mai joci nimic de ceva vreme.

Apoi Dolha. Desi e „scula”, stie fotbal, el nu a fost capabil sa dea pase elementare, care se invata in primul an de juniorat. Scapa U 4-2 si 3-1 pe contraatac dar Dolha in loc sa dea pasa in lateral se duce cu mielu 20 de metri ca sa fie blocat. Bad preia pe piept inspre propria poarta nu spre cea adversa in faza clara de gol. Era sa mor pe tribuna, sa fac infarct.

Ungurusan, cel mai bun, Ionescu, excelent, Sisi, daruire totala dar si lent si bravul Marincau au tras ca sa faca ceva. Restul mediocrii. Rezerva Suciu, o rusine nationala, intra in min 85 si nu alearga, nu moare pe teren pemtru culori. Pierde mingea la 1-1, in min 92, nu fuge dupa adversar sa-l incomodeze . Ungurusan face fault la marginea careului, unii zic ca in extremis, altii ca nu trebuia, in fine, era mort de oboseala. Si vine un ceferist si da una pusa cu mana, in vinclu. 2-1, basta, „U” pe loc retrogradabil! Bine, mai sunt 9 meciuri, sambata crucial cu Mioveniul, cu aia cu care am promovat in vara lui 2008.

Intoarcerea a fost trista, grea, desi trebuia sa fim fericiti. Isus invia si spala toate pacatele lumii, poate si pe ale lui „U” dar eu pe unii jucatori i-as trimite la galere.

Ne vedem sambata pe „Clujana”

 

ps.

sambata se fac patru ani de cand am plecat de la „Pro Sport” si nu mai scriu sport.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *