Hai la cărţi!

Astăzi începe, la ora12.00,  târgul de carte Gaudeamus,  în Piaţa Libertăţii, lângă Matei Corvin (eu nu suport numele de… Unirii) de care la timpul potrivit eu tot am scris in media. Ma bucur mult ca vom avea ocazia dacă căutăm bine să gasim cărţile de care avem nevoie, sau pe care nu ni le-am permis în alţi ani. Ştiu că toţi suntem cam cu buzunarele goale dar facem un efort micuţ să luăm cărţi pentru ca lectura înnobilează iar târgul se anunţă atractiv. Vor fi reduceri bune. bune. Iată lansările la cea mai bună editură din Cluj la ora asta. Salut lansarea cărţii de reportaje a jurnalistei veterane Ruxandra Hurezean, o specialistă a genului. Bine ar fi ca şi restul ziariştilor care au ceva operă să şi-o adune în cărţi, aşa cum au făcut Tavi Hoandră, Ovidiu Blag, Cristi Bara la Cluj iar la Bucureşti R. Turcescu, L.Mândruţă şi alţii. Urmariti lista sunt lansari tari  si citit si acest bun articol, de unde reiese ca putem…dona carti la targ: http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=41306

UPDATE

Sambata se va lansa cartea „Adrian Marino-varstele devenirii”,  scrisa de Simona Pop, o teza de doctorat despre marele Marino, la cunoscuta editura Dacia, ora 14.00.  

NU PIERDETI

CD-urile cu muzica folk si rock romaneasca de la Jurnalul National si filmele tot de aici

DVD-ul cu emisiunea „Timpul chitarelor” de la TVR, cu clipuri vechi ale trupelor mari rock romanesti. Minculescu de exemplu cand era muuult mai tanar cu piesa „Tu, doar tu”, imbracat cu colanti negri, arata mortal, DVD-uri cu filmele  „Laleaua Neagra” cu Alain Delon, „Iacob” cu Dorel Visan,  documentar despre Ion Antonescu foarte tare la un stand al TVR Media. Cartile de istorie de la Univers Enciclopedic etc etc.

Ieri mi-am luat cateva carti fundamentale, printre care si controversatul volum al lui Marino, „Viata unui om singur”, 49 lei, scuuuuumo, dar am citit cartea in noaptea care a trecut…f polemica, nu sunt de acord cu multe de acolo. Oi face o cronica dupa targ pe larg ca doar am cunoscut omul si cunosc multe persoane si intamplari de care a scris. Oricum un volum obligatoriu de citit de ziaristii de pe cultural, putzini cati avem…E o mica explozie de titluri si interes pentru Marino, revista VERSO a UBB a iesit cu un numar special, bun, dedicat lui Marino, Ed. Eikon lanseaza o carte despre Marino, Dacia la fel deci iata ca figura acestui mare intelectual suscita interes la 5 ani de la moartea lui. NU AM STIUT SA IL APRECIEM IN TIMPUL VIETII, CAT ERA LANGA NOI. Asa se intampla mereu, numai dupa ce pierzi un om important iti dai seama ce ai pierdut. …”Si pierdut ramaneee”, ca sa parafrazez celebrul cantec al trupei Poesis, cel cu „Am omorat o vrabie”.

Una peste alta, targ bun, cautati atent, gasiti comori la 5 lei, eu am gasit! 

LANSĂRILE DE CARTE ALE EDITURII EIKON

CARAVANA GAUDEAMUS 2010 LA CLUJ-NAPOCA

 VINERI, 16 aprilie

 ora 12:00

Adrian Marino

CULTURĂ ŞI CREAŢIE

Ediţie critică de Aurel Sasu

Prezintă: Ştefan Borbély, Doru Radosav, Aurel Sasu şi Ion Vlad

Invitat de onoare: Lidia Bote-Marino

ora 13:30

Walter Ghidibaca

TOTUL E BINE CÂND SE TERMINĂ PROST

Prezintă: Vasile Sebastian Dâncu

SÂMBĂTĂ, 17 aprilie

ora 12:00

SERIA THEOLOGIA SOCIALIS

Radu Carp

RELIGIA ÎN TRANZIŢIE. IPOSTAZE ALE ROMÂNIEI CREŞTINE

şi

Iuliana Conovici

ORTODOXIA ÎN ROMÂNIA POST-COMUNISTĂ. RECONSTRUCŢIA UNEI IDENTITĂŢI PUBLICE

 Prezintă: Radu Preda

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “Hai la cărţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *