Ilie Stepan, un poet al rock-ului!

Ieri seară a avut loc lansarea albumului „Lumina”, unul din cele mai mari proiecte rock de după 1989 din România realizat de Stepan Project. Mai multe despre proiect  citez din autoprezentarea de mai jos.

Concertulul acustic a fost programat ieri Muzeul Naţional de Artă Cluj, în cadrul  Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2013. lumina

Lumina” apare sub titulatura Stepan Project, conține trei CD-uri,un DVD şi un booklet de 80 de pagini. Este un proiect fără precedent în istoria rock-ului românesc, finalizat după unsprezece ani de muncă, la care și-au adus contribuția zeci de artiști. Nu numai muzicieni, dar și pictori, fotografi, graficieni, cineaști și scriitori.

O altă premieră pentru România este aceea că DVD-ul care însoțește albumul „Lumina” vine cu o versiune SURROUND 5.1. 

Ilie Stepan este una dintre marile legende ale rockului românesc. Compozitor, chitarist, instrumentist, orchestrator, autor şi producător de muzică de teatru şi film, dar şi de alte proiecte artistice, realizator de radio și televiziune. Fondator al grupului Pro Musica și autorul unuia dintre cele mai impresionante cântece ale revoluției române: „Timișoara”.

Așa sumară cum este, această prezentare spune multe despre Ilie Stepan. Dar, despre acest muzician unic în România, vorbește cel mai bine cea mai recentă dintre realizările sale.

„Lumina” este o mare epopee de tip fusion. 33 de piese pe cele trei CD-uri. 3 bonus tracks-uri. 7 slideshow-uri. 3 videoclipuri. 2 landscape-uri pe DVD. Sunet Surround 5.1. Peste cinci ore şi jumătate de muzică. Zeci de instrumente, de la cele arhaice (frunză, cimpoi, ţambal, cobză, vioară cu goarnă, toacă, taragot, caval) până la cele specifice unui concert rock. Rapsozi populari, coruri religioase, soliști de operă, muzicieni folk, pop, rock și jazz. Instrumentişti de muzică electronică şi computerizată.

 

😉

Filmările au fost efectuate ieri de jurnalistul clujean Cosmin Lucaci.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *