In Italia se poate, la noi…utopie?

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-7557404-ziua-fara-stiri-cum-amutit-jurnalistii-italieni-legea-calus-propusa-berlusconi.htm

Cititi link-ul de mai sus. La ei se poate, la noi cred ca e o utopie, chiar daca avem CRP, COM, UZP etc. Din nefericire avem sindicate de presa slabe.  

Cat a fost jignita media la noi de autoritati de-a lungul timpului de la iliescianul  „mai animalule” la „gaozarul” actualului prezident…Mult a fost jignita media. A protestat destul de subtire, mai ales ONG-urile de media au protestat.

Dar ia sa se faca si la noi o greva de acest tip…Pentru ca media, desi exagereaza si ea, desi am vazut cu totii exagerari de proportii, in special in ultima campanie electorala, totusi, e o parte decisiva a procesului democratic.

Nu se poate fara ea. Dar cine sa o bage in seama.. inteleg ca bloggerii nu prea sunt bagati in seama, dar media mare? (fac o rectificare, la Cluj a condus prima dezbatere Antonescu-Basescu un …jurnalist de talent, actualmente si sa speram ca pe o perioada cat mai scurta… blogger somer. Si asta spune mult….) 

Sigur ca despre media se poate spune enorm. Sigur ca media profi e cea care face presa de dragul presei, de dragul informarii corecte a publicului, iar ziaristul moare de dragul unei informatii corecte si redate onest, conform deontologiei. Dar daca se lasa asa jignita, unde se va ajunge?

Italienii din media protesteaza si credeti-ma… au ziare fabuloase si televiziuni ce sa mai zic!

La noi e o utopie?

PS.

pe cititorii acestui blog i-as intreba ce ii deranjeaza la media autohtona? Ma intereseaza pararea lor in cel mai inalt grad pentru ca presa se adreseaza cititorilor, fara ei nu exista. Va rog puneti care doriti comment-uri aici pe subiect.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *