Inapoi in ceausism

Acum e suportabil. E cald, gazul nu merge, stam mult prin oras, putzin pe acasa. Greul vine de la iarna, mai ales. In iulie vin primele chenzine taiate….o vom duce cumva. Din octombrie, in acest oras germanic, umed, friguros, cu ceturi…va incepe showul…pana atunci va fi dolce far niente-ul verii, apoi SOCUL.

In ce ma priveste ma intorc la stilul de viata din CEAUSISM. Lectura multa, privit putzin la televizor, cerc restrans de prieteni unde povestim, bem, ceva, daca om avea ce, discutam intelectualiceste, vizionat filme, scris pe blog si carti. Recomand cartile de la Polirom despre viata cotidiana in comunism, vedeti acolo cum era.

Au scazut salariile si la privat si la stat deci nu e mare lucru, in totalitate Romania e complet nefunctionala. Bucuria privatilor ca nu s-a marit fiscalitatea e asemeni unei victorii a la Pyrus….

Fac si o previziune dura: la iarna va creste si TVA si Cota unica, pe langa aceste masuri anuntate de presedinte!

NU cred ca Romania se va salva doar cu -25 si -15. Ungurii au taiat din start 50 la suta din salarii, dar au cam iesit din criza.

Cand ii ziceam lui TH ca voi merge la supermarket sa imi fac provizii pe doi ani a ras in hohote de mine. Dar eu am facut asta, si am cafea pe trei ani si provizii pe doi ani. Sigur, discutia a fost in decembrie 2008, si de atunci am mai consumat ceva, asa ca fug sa mai fac o tura de provizii. Sigur, multi vor rade dar va indic sa facetzi acest lucru, o sa va prinda bine.

Mai vedem ce va fi, ca nu am incredere ca va fi o decizie definitiva, lucrurile sunt in derulare, FMI a cerut doar sa nu depasim un anume deficit.

Om vedea

Salutti a tutti!

PS

o buna analiza a  efectelor la Cluj, scrisa din punct de vedere sa ii zicem, „neoliberal” in www.ziuadecj.ro de sambata.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *