Inapoi in lumea a 3-a

Ce dezgust sa vezi chinuiala din Belarus! Ce neputinta!!! Ce criza de idei, de jucatori, de inspiratie!. Efectiv un joc de lumea a 3-a fotbalistica. Un loc comun: altadata defilam aici, acum s-a schimbat tot, Belarus ne-a tinut in sah. Permanent am avut senzatia ca ne pot bate, ca noi nu contam, ca echipa, ca nu avem acel suflu de echipa mare, care chiar si cand joaca prost reuseste sa invinga.

Motivele se stiu: un campionat intern condus de personaje patibulare, clientelare, care traficheaza jucatori ca la birt. Un aer irespirabil in media sportiva, tabloidizata la maxim, cu putine exceptii. In asa atmosfera nu are cum sa creasca o cultura organizationala, ceva sanatos!

Nici nu mai conteaza ca e Lucescu jr antrenor, sa Hagi sau etc, cat timp multi din conducatorii echipelor de club sunt niste grobieni inculti, agresivi verbali, violenti verbali.

Se pare ca  nu am reusit sa producem un alt conducator mai bun ca Mircea Sandu, ramane cel mai influent personaj din fotbalul intern, un adevarat Mefisto.

Am spus din start ca avem sansa a treia  in grupa dar nu ma maguleste ca am avut dreptate.  Sunt trist, lumea fotbalului, mare si civilizata, e foarte departe de noi.

PS.

Iata orgoliul unei mari natiuni: 0-2 in Bosnia. Allez les bleus!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *