Incepem munca la volumul „Istoria rockului clujean” !

Când vine vorba de istoria muzicală a Clujului, probabil că mulţi trăitori sub Feleac ştiu câte ceva. De genul: „Compact s-a născut aici“. Clujenii mai iniţiaţi cunosc poate cine a fost trupa Rival, sau cine este Totu Rareş. Mulţi au auzit de Semnal M, dar puţini de Rodion GA desigur.

Nu este ok. Aşa că vom purcede la treabă.

Eu, împreună cu un prieten bun, Andrei Kuky Balogh, chitarist al fostei trupei Revox şi sunetist ani buni la Compact,  am decis că situaţia nu poate să mai rămână aşa. Revox alături de trupe ca Rival, Monoid  sau Transexpres mi-au marcat tinereţea, în fulminantele concerte rock ale anilor 80.  Dar stau la rînd acum şi trupele actuale, şi underground-ul.

Sperăm să intre co-autor şi reputata jurnalistă Florentina Tătar, acum la excelentul site ZiardeCluj.ro, care e specialistă în domeniu. Când scria la Monitorul de Cluj a acoperit ca nimeni alta evoluţia rockului clujean inclusiv partea de underground şi trupele emergente. Are o expertiză unică între jurnaliştii clujeni pe domeniu. Vom fi deci trei co-autori pe coperta, dacă totul se leagă. Pentru că acest volum, vă asigur, se va naşte!

Tibi si Kuky

Eu si Kuky Balogh

Vom repara situaţia.

O serie de oameni care merită cu prisosinţă titulatura de „vedete ale muzicii din Cluj“, rămân necunoscuţi pentru marele public. Nu se scrie despre ei, nu se vorbeşte despre ei, nu se ştie exact ce au făcut şi când.

Astfel că vom purcede la treabă. Încet, ardeleneşte. Şi vom scrie O istorie a rockului clujean.

În paralel cu alte proiecte, pentru că trebuie să şi trăim. Şi pentru asta trebuie să muncim.

Dar dacă se iveşte un sponsor care să ne ofere liniştea pentru a ne dărui total, complet, doar acestui proiect editorial, atunci ne oprim din celelate proiecte şi lucrăm pe deadline. Deocamdată avem un sponsor pe care contăm deja! Oricine doreşte să sprijine financiar acest proiect să îl contacteze pe Tibi.

O mare parte din materiale le avem, dar urmează să aprofundăm documentarea.

Vor fi menţionate  trupe şi artişti, documentate cât mai temeinic. În plus, vom include  fotografii de arhivă excepţionale.

Volumul va fi lansat  cu ocazia unui mare concert rock cu formaţii clujene. Poate şi cu un cap de afiş internaţional!

Editura la care dorim să lansăm cartea este Eikon din Cluj-Napoca. Sperăm să fie interesată de proiect pentru că mereu am fost sprijinit!

 

Să ne ţineţi pumnii.

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “Incepem munca la volumul „Istoria rockului clujean” !

  1. Este o idee excelenta. Multe trupe din Cluj ne-au marcat adolescenta, despre unele nici nu se mai aude nimic, iar demersul vostru ne va incanta si pe noi, cei de 40+ si sper ca adolescentii de azi, citind cartea, vor dori sa asculte muzica adevarata. Ma gandesc si eu cu nostalgie la concertele trupelor Revox, Trans Expres, Kappa, Rival, Monoid, Rodion GA, Dinamic ( Trupa de la Baritiu si, daca bine retin, Racovita, cu Ieronim Catanescu, Sergiu Crisan, Radu Fildan ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *