Intelectualii cu glezne fine distrug pavajul in centru

Noi, clujenii, sau traitorii in acest oras nu suntem in stare sa facem nici macar un targ de carte! Si ne dam intelectuali, scriitori, autori etc. Recent, la Brasov, a avut loc Targul Libris…acolo NU au fost discutii ca se strica pavajul si alte prostii de acest tip. Pai de ce a facut onor primaria centru gol, fara verdeatza, ca sa nu se intample nimic acolo? Nu si-a imaginat Planwerk-Dico-Tiganas si toti arhitectii astia ca se vor face targuri de carte sau evenimente care sa „strice pavajul”?? Si, in plus, unde sa se faca , in Piata Mihai Viteazul, Targ de Carte, acolo unde sta lumea pe banci la o placinta, in fatza la statuia lui Mihai Viteazul? In spatiul ala linistit, de odihna?

Singurul spatiu alternativ pentru targul Gaudeamus sunt stradutele medievale ale Clujului, eu acolo imi inchipui  targ de carte nu doar o singura data in aprilie ci IN FIECARE WEEKEND tarabagii cu anticariat si cu carti noi de vanzare. Si daca vrea sa populeze cu …cultura primaria strazile astea frecventate de studenti si de betivi, ca e full de baruri, si e bine ca e asa, atunci sa NU le perceapa o perioada de gratie chirie. Altfel, o sa discutam steril de „distrugerea pavajului” etc. In plus, eu sunt foarte curios CARE e solutia avansata de organizatorii Gaudeamus ca deja au anuntzat in Ziulica de Cluj ca vor face targul la DIMENSIUNI mai mici. Deci exact INVERS decat ar trebui sa se intample.

Corect, normal, logic, rational este ca un targ de carte intr-un oras cu aroganta Clujului e sa se DEZVOLTE an de an. La noi, acum, e invers, se RESTRANGE, ca se „strica pavajul”.

Nici atata nu suntem in stare sa facem , un targ de carte care an de an a fost foarte frumos, cu lansari misto? Am scris acest post pentru ca imi place la nebunia lectura  si iubesc targurile de carte!

PS

Nu ma astept de la Asociatia Editorilor din Romania, filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor etc la nici un protest pentru ca  stau cu mana intinsa pentru subventii la primarie si deci nu se vor pune rau cu finantatorul. Si riscam sa avem un targ slab..departe de ce ar trebui sa fie!

http://www.ziuadecj.ro/administratie/targul-de-carte-gaudeamus-ramane-totusi-in-piata-unirii–63645.html

Părerea ta contează:

comments

4 thoughts on “Intelectualii cu glezne fine distrug pavajul in centru

  1. de ce te miri? Clujul e de cativa ani un oras de golani si de fitzosi, nu mai are treaba cu arta, cultura, civilizatia, etc! seamana gretos de mult cu Bucale…

  2. ovidiu: mersi mult.
    clujean: sa nu exageram, nu e chiar asa, dar trebuie mai multa solidaritate si implicare daca tot vrem sa fie Clujul oras cultural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *