Interviu. Sergio Turrini: Ar fi o surpriză să câştige Inter

  • 24 Februarie, 2013
  • de Tibi Fărcaş
  • Inter-Milan văzut de un italian
Expertul în fotbal italian Sergio Turrini. Foto: pagina personală Facebook

“Fiecare derby Inter-Milan a avut farmecul lui. Este” il derby della Madonnina”.Madonnina fiind statuia cea mai mare de pe catedrala,  de pe  Domul din Milano, din Piazza Duomo. Apropo, cine ştie câte statui sunt pe Duomo din Milano ? Peste 3000 ! Da, cam multe . Dar la Madonnina este cea care ne domină, cea care în fiecare dimineaţă la ora 07.00 trage cu puşca o lovitură în aer, şi milanezii încep să alerge.  Aleargă fără să ştie unde. Pentru că aşa sunt ei, aşa este Milano, un oraş dinamic, nebun….Şi de alergat o să aiba mult, jucători de la Milan şi de la Inter, în acest derby…”, a scris pe un blogul www.ovidiublag.ro,  despre derby,  Sergio Turrini,specialist în fotbal italian. Acesta este invitatul stiridesport.ro cu care prefaţăm derbyul milanez.

Stiridesport.ro: Mister Turrini, cine este astăzi favorită în Inter – Milan ?

Sergio Turrini: Este favorită Milan, şi din punct de vedere sportiv şi politic, dar sper să fie un meci dominat de sport. Astăzi şi mâine se votează, Berlusconi are nevoie de  victorie,  aşa cum s-a întâmplat şi cu Barcelona. În afară de asta, e clar că Inter este sub nivelul lui Milan acum. Cu CFR Cluj, în Europa League a câştigat dar a fost un meci în condiţii perfecte pentru Inter: pornea de la un 2-0 în tur şi a primit un cadou din partea portarului lui CFR.

Inter e în reconstrucţie. Poate Stramaccioni să îl surprindă pe Allegri, mai ales după ce ultimul a răpus clar Barcelona în Champions?

Nu cred, dar totuşi nu e exclus . În derby mereu câştigă cine nu e favorizat . Stramaccioni a ştiut să surprindă pe Juventus. (Inter a câştigat la Torino n.r.).  Din punct de vedere tactic este deştep, intelligent ca antrenor. Păcat că nu are echipa completă. Lipseşte Milito (singurul atacant adevărat) şi Samuel (cel mai bun fundaş).  Dacă I nter câştigă ar fi o adevarată surpriză.

Cristian Chivu va juca titular? Face faţă?

Sper că da. Îmi doresc să joace un om ca el, care ar creşte nivelul echipei. Eu cred că va juca (Ranocchia s-a accidentat cu CFR şi e incert. Chivu a fost convocat nr.r).

Cum va fi primit Balotelli de tifosseria interistă?

Evident, nu va fi primit bine. Dar nu există regrete. Aşa cum a spus Mourinho, fostul mare antrenor interist,  nu ne plângem şi nu ne supărăm dacă Balotelli e la Milan. Să stea acolo. Ar fi un scandal să îl vedem pe Zanetti cu tricou rossonero,  dar Balotelli…nu ne deranjează.

Ultima întrebare. Madonnina e cu Inter sau cu Milan astăzi?

Hmm… Madonnina va fi plină de zăpadă cred, şi cred că va avea ochii acoperiţi, Săraca, nici nu va vedea meciul.

Mulţumim mister Turrini.

 

Cine e Sergio Turrrini

S-a născut la Sesto San Giovanni, lîngă Milano, şi este licenţiat în economie şi marketing la Universitatea din Milano. Este pasionat de sport şi de Il calcio. În România s-a făcut remarcat ca şi comentator sportiv la Pro Tv şi Acasă TV unde a comentat multe partide din Seria A.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *