Italienii de la Inter: Vampirii şi castelele Transilvaniei umbrite de returul cu CFR

Tot pentru stiridesport.ro:

  • 21 Februarie, 2013
  • de Tibi Fărcaş
 Clujul va suferi pentru CFR
Foto: Daniel Rus

Siteul oficial al celor de la Inter Milano a făcut o descriere, în avanpremiera meciului cu CFR, a oraşului Cluj-Napoca, oferind un text amplu şi poze despre oraş. Ziariştii de la siteul echipei milaneze amintesc de mitul lui Dracula, de originea romană a Clujuui dar spun că mitul acestuia este lăsat în urmă de un oraş modern, care în seara asta va suferi pentru CFR.

Transilvania, din această regiune antică care evocă vampiri şi castele spectrale provine Cluj, care e denumită capitală. Aici ne găsim, pe teritoriul lui…Dracula. În acest oraş modern, de 300.000 de locuitori, al doilea după Bucureşti, aceste poveşti istorice sunt lăsate în urmă, în timp, fiind apanajul doar a unor suveniruri. Clujul e un oraş care poate fi străbătut pe jos, un oraş universitar plin de copii, care se va deschide  încet încet pentru turism şi care deja parţial reuşeşte datorită monumentelor istorice”, scrie inter.it

Clujul va palpita pentru CFR!

După un excurs istoric şi cultural despre Cluj, siteul lui Inter notează că astăzi tot oraşul e concentrat pe meciul retur dintre CFR şi echipa italiană.

Pentru o noapte însă, inima Clujului nu va fi culturală, universitară, ci va palpita la stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, care găzduieşte partida retur. Vampiri şi castelele spectrale ardelene sunt nevoite să treacă în umbră”, scrie siteul lui Inter!

Mai multe din corespondenţa italienilor puteţi citi aici.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *