Dau mai jos mesajul disperat al lui Adrian Dohotaru, cu care sunt complet de acord. Ca şi Adi, şi eu am jucat fotbal la copii şi juniori pe acel teren şi nu îmi convine ca nişte şmecheri să tragă acolo un bloc! Poate vede domnul Boc şi nu mai dă autorizaţia. Nu se poate aşa ceva !
Iată mesajul lui Dohotaru care a făcut astăzi şi o conferinţă de presă acolo.
” Parcul „Iuliu Haţieganu”, fost Babeș a fost ciuntit. Terenul de fotbal de lângă Parcul Rozelor a fost micșorat în urma unei retrocedări dubioase. O poartă de fotbal a fost doborâtă. Este terenul unde am început să bat mingea ca junior la clubul Universitatea, spațiu de care sunt, probabil, legați cu amintiri frumoase mii de alți iubitori de mișcare.
Parcul a rămas una dintre puținele oaze verzi ale orașului și cel mai mare parc al Clujului (25 de hectare). În condițiile în care alte parcuri și baze sportive au fost distruse în perioada post-decembristă din cauza speculației imobiliare veroase și a neglijenței interesate a autorităților, municipalitatea și Universitatea Babeș-Bolyai ar trebui să găsească soluții pentru a păstra ca spații publice puținele areale verzi rămase în zonele rezidențiale ale orașului. Semnalez că scurtarea parcului are loc în contextul în care se are în vedere construirea altui bloc în apropiere, construcție care poate să distrugă vegetația și copacii dintre Parcul Haţieganu și Parcul Rozelor.
Înainte de a se fixa noul gard, Parcul Haţieganu a avut câteva luni o latură lipsită de restricții de intrare. Terenul s-a populat instant și a devenit plină de viață pe parcursul după-amiezilor. Unii tineri jucau frisbee, alții fotbal, câțiva alergători se strecurau să alerge în parc fără să plătească, iar iubitorii de câini găseau un spațiu verde pentru a se plimba. Neștiind de motivele îndepărtării gardului, speram ca administrarea parcului să renunțe treptat la celelalte ziduri ca să nu fie fracturată artificial legătura dintre râul Someș, maluri și parcurile Babeș și Rozelor, astfel încât să ne bucurăm de un spațiu public întins pe câteva zeci de hectare, așa cum nu există în spațiul românesc. M-am înșelat, chiar mai multe ziduri și construcții private apar.
Apelul meu către autorități este de a răscumpăra spațiul respectiv și de a nu acorda autorizație de construcție pentru un proiect care ar sufoca unul dintre plămânii orașului. „