Jurnal de TIFF (3)

Am fost ieri la primul Tiff Lounge, cu Anamaria Marinca, eveniment moderat de bloggerul Mihnea Maruta.   A fost foarte buna discutia, amanunte o sa va dea Maruta pe blogu lui www.miheamaruta.ro  Eu am remarcat timiditatea mare a tinerilor, sala era plina de voluntari si naturaletea cu care oameni ca Mihai Chirilov sau Alex Leo Serban, care oricum se intalnesc cu Marinca mai des ca altzii, i-au pus intrebari cu un aer foarte familiar. Oricum vad ca lumea nu prea are curajul intrebarilor, nu are opinii, nu are capacitatea de a se exprima public. Exista o inhibitie provocata de teama de a nu te face de rusine, probabil.  Totusi, s-au pus intrebari bune dar si proaste iar interventiile lui Mihnea au fost foarte bune, ca si stilul discutiei, tonul. Chiar o placere. Cand voi putea, in limita timpului voi mai merge.

Seara de ieri am admirat vechile aparate de proiectare cu care s-a dat thriler-ul lui Alfred Joseph Hitchcock si atmosfera faina de la Meeting Point.  Azi, ca si anul trecut, e Gulas Party, uite ca si-a adus cineva aminte de mine si am primit o invitatzie.

Am mai reusit sa vad doua filme: „Copilul din Kabul” si  „Hunger”.  Primul nu mi-a placut, nu m-a prins, al doilea m-a pironit in scaun, un film foarte greu de digerat. Sunt de acord cu Bianca Felseghi de TiffoZiua ca e un film „olfactiv”. Acum  vine greul Tiff-ului, Ziua Maghiara, proiectii speciale, Cardinale, Antihristul lui Von Trier, filmul de inchiderea, premiile….

TIFF trece nemaipomenit de repede, tre sa  il traim la maxim, chiar si cu partyurile sale la care inca nu am ajuns…ele sunt cele mai misto, desi vad bloggeri imberbi care reproseaza asta vip=urilor…mare e gradina domnilor.

Azi ma duc sa vad „IL Divo”, ca am fost si la dezbatere si sunt incitat ,a Gulyas Party, de la 20.00, si apoi la filmul de la 21.00  si cel dela 23.30 recomandat de Chirilov in ziarul popular „Adevarul de Seara”.

Hai la film!

 

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “Jurnal de TIFF (3)

  1. Fara lipsa de modestie , dar cum poti sa te uiti la un film recomandat de Chirilov in ziarul popular “Adevarul de Seara” dupa Gulyas Party ? Vei putea sa respiri , intr-o sala nezugravita de la darea in folosinta ? I-ti propun ca dupa Gulyas sa tragi o fuga ( fara masina ) , in jurul lui Matei Rex Corvin .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *