Jurnal de TIFF (6)

Noapte de senzatie vineri spre sambata in May Way…la unicul Tiff Party  unde am ajuns…a fost acoo si ministrul Culturii insotit de fermecatoarea Maria Dinulescu (cea din Calofornia Dreaming, joc de exceptie acolo). Si ce show a fost…iar m-am dat in spectacol si m-am inscris la concursul de karaoke, care dinainte se stia cine il castiga, dar un AC/DC bun nu aveam cum sa ratez, un „You Shook Me All Night Long” de senzatie nu puteam sa nu il cant. Piesa i-am dedicat-o ministrului Culturii, l-am rugat sa sprijine muzica rock la Cluj, k nu avem nimic aici, iar Sibiu are 2 festivaluri de metal (apropo, saptamana viitoare e Rockin Transilvania-cu Stratovarius, Bonfire, Destruction, pe stadion, ma duc!) care zic cei cu care am fost, ca am avut masa rezervata, suntem tari, ce mai,  m-a aplaudat la scena deschisa….ce sa fac..un expirat ca mine ara succes, inca…

OK, trecand la filme nu am putut scapa „Operatiunea Thunderbolt”…dupa primele scene ale acestui film tragic, despre o deturnare de avion, mi-am dat seama ca l-am vazut. Dar a fost oricum bun, am vazut ce poate insemna oricand solidaritatea umana si mai ales ce prostie imensa este extremismul de orice fel, de la prostiile lui Tokes, care a involuat enorm in ultimii 20 de ani, tot reia aceleasi teme prafuite si inepte, pana la Vadim si Becali, trecand prin Brigazile Rosii sau Hamas si Hezbollah, nu mai pun la socoteala nazismul si comunismul, relele absolute. Toate extremismele neaga fumusetea si unicitatea vietii. Desi e corupta democratia este inca singurul sistem social -politic functional pe plan global insotit de capitalismul liberal.

Alte filme nu am mai vazut intre timp  pentru ca am facut prostia sa ma aventurez la Deva, unde am fost umilit ca suporter al lui „U” asa cum nu m-am simtit de mult. Sa le fie rusine fotbalistilor si staff-ului pentru neputinta aratata. Daca si cea mai tare galerie din tara, cea U-ista , pleaca de pe tribuna atunci ce sa mai zicem de cata dezamagire s-a adunat. Rusine!

Ma intorc la TIFF in sali, azi, duminica, pentru ca vreau sa mai gust atmosfera unui festival Unic in Cluj, dar dau o fuga si la urna de vot, nu pentru ca simpatizez pe cineva , chiar nu am nici o simpatie politica, ci din respect pentru democratie si mortii din 1989. Voi vota cu lehamite, dar voi vota.

Nu scap insa „Casa Saddam” si filmul de inchidere, a lui Fanny Ardant. (sper ca am scris bine)

Hai la film!

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “Jurnal de TIFF (6)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *