Jurnaliștii clujeni au aprins lumânări în memoria colegilor de la Charlie Hebdo

Câteva zeci de jurnaliști clujeni au aprins lumânări vineri seară, în fața Institutului Francez din Cluj-Napoca, în memoria jurnaliștilor de la Charlie Hebdo, care au căzut victime ale atacului terorist de miercuri de la Paris, informează Agerpres.

Evenimentul organizat la Cluj a pornit de la inițiativa Asociației Profesioniștilor din Presa Cluj (APPC), care este singura organizație de acest fel din județ și care a fost înființată în urmă cu zece ani în ideea de a participa la profesionalizarea ziariștilor și la apărarea drepturilor acestora.

‘Este important să afirmăm și noi, ca asociație a jurnaliștilor clujeni, faptul că libertatea presei nu se discută, ea se afirmă. Nu putem impune limite libertății presei. Sufletele și gândurile noastre sunt alături de colegii din Franța și vrem să le transmitem că și noi, aici, la Cluj, suntem Charlie’, a declarat președintele APPC, Remus Florescu.

În cursul zilei de joi, câteva sute de studenți francezi și români au organizat un eveniment în cadrul căruia au ținut un moment de reculegere și au aprins lumânări. Ei au postat în curtea Institutului Francez din Cluj și câteva afișe cu mesajele ‘Je suis Charlie’ și ‘Nous tous sommes Charlie’.

La eveniment au participat şi liderul Ligii Islamice din Cluj,  Diab Iyad, dar şi directorul Centrului Cultural Francez, Benoit Bavouset.

CHARLIE

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *