Lansare buna la Catedra de Jurnalism

Luni, 10 ianuarie, am fost invitat sa lansez cartea mea „Colosul cu picioare de hartie-o istorie subiectiva si ilustrata a presei scrise. Cluj-Napoca 1989-2010” la Catedra de Jurnalism a UBB, la cursul de Istoria Presei a carui titular este profesorul universitar dr. Ilie Rad, cancelar al catedrei. Ii multumesc mult acestuia pentru invitatie si pentru locul ales. Cel mai frumos amfiteatru al catedrei de jurnalism UBB, locul  unde au conferentiat vedete mari: Cristian Tudor Popescu, Octavian Paler, Stelian Tanase, H R Patapievici, Robert Turcescu, Andreea Marin, Adelin Petrisor, Nicolae Melinescu etc. Orice s-ar zice… onorant pentru mine.

– profesorul Rad a facut o prezentare magulitoare a volumului, unul de pionerat, privind ultimii 20 de ani de presa scrisa la Cluj

– la fel si editorul Vasile George Dancu, care a spus ca intentionam intr-un orizont de timp  mai scurt sau mai lung sa scoatem o editia a doua revazuta, readaugita, nuantata si cu multe noutati.

– la lansare a participat si sefa catedrei de jurnalism- dna profesoara Elena Abrudan

Sala a fost plin de studenti an II si de cadre didactice: Oana Ometa, Cristina Nistor, Rares Beuran, Viorel Nistor (asemanarae de nume, simpla coincidenta, sa stie lumea), Andreea Mogos

– poze a facut excelentul fotograf  Calin Ilea

– am prezentat cartea pe larg, ideile mele despre ce a fost si ce este acum media

– am prezentat colectia pe care o coordonez la ed. Eikon, „Devoratorul de presa”

– i-am rugat pe studenti sa se documenteze, sa se duca la practica in redactii

– sa citeasca presa cat mai mult

– sa citeasca in general

– am sustinut si sustin efortul prof.Rad de a edita un Dictionar al ziaristilor clujeni cat mai rapid.

– am sustinut public apropierea cat mai mare si invitarea practicienilor la dialog cu studentii. Am recomandat public nume: Mihnea Maruta, Mihai Soica, Ilie Calian, Octavian Hoandra, A.M. Popa, Liviu Alexa, Rares Bogdan, Bogdan Stanciu, Sorin Grecu etc sa vina sa discute cu studentii despre ce  inseamna sa faci  presa.

– am primit cateva intrebari bune, mai ales de la cadrul didactic Viorel Nistor. Da Viorele, se poate scrie o Istorie critica a presei clujene doar ca eu nu sunt…Nicolae Manolescu.

– a fost o lansare foarte buna. Mi-am dorit demult ca studentii sa vada cartea si voi dona exemplare bibliotecii.

Multumesc celor care m-au invitat, multumesc UBB

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *