Lansarea târgului Gaudeamus a fost cea a profesorului Dâncu

Am participat la Târgul de Carte Gaudeamus de anul acesta cu multă bucurie. Ca de fiecare dată. Multe cărţi bune au fost. Am avut şi eu o cărticică la vânzare la standul prestigioasei edituri Eikon. A ieşit editura Târgului!  Am fost şi la mai multe lansări de carte,  am stat mai retras. Alţii au fost protagoniştii. Am cumpărat o serie de volume foarte interesante. Doi jurnalişti clujeni au avut cărţi proaspete la standuri, Ion Novăcescu şi Ionuţ Ţene.

Cred că cea mai tare lansare a  Târgului a fost sîmbătă, a cărţii „Poveştile, viaţa şi moartea. 50 de texte pentru 50 de ani”  a sociologului Vasile Dâncu de la Institutul Român de Evaluare şi Strategie (IRES). A ieşit dealtfel cartea târgului în cele din urmă. Multă lume, nu ştiu cu precizie cît, dar au fost în jur de  100 de persoane cred. Primarul,  prefectul, Mitropolitul Clujului, intelectuali tari, Radu Preda, Aurel Codoban, Ion Mureşan, actori mari, Dorel Vişan,  oameni de afaceri, rectori, în public. Mulţi colegi ai sociologului de la cotidianul pe care îl conduce, Transilvania Reporter, foşti angajaţi ai televiziunii Transilvania Live, unde Dâncu a fost patron, alţi colegi de catedră sociologi. Cred că am fost printre puţinii jurnalişti clujeni, alături de Romeo Couţi, de la TVR Cluj,  de Manasia, Pughineanu şi Azap de la Tribuna (odată Dâncu a fost şeful revistei, a salvat-o de la închidere, am scris eu asta în cartea mea de istoria presei clujene), de Mihai Goţiu de la voxpublica, Cătălin Berindean şi de Octavian Hoandră de la Ziua de Cluj, care am participat la lansare pe toată durata ei. Toţi am stat răsfiraţi, prin public.

S-a spus multe chestii faine la lansare. Eu spun atât: cumpăraţi cartea şi citiţi-o. Merită, e scrisă foarte bine şi conţine nişte idei la care trebuie să medităm. Ca şi obiect editorial arată extraordinar. O găsiţi la editura Eikon, aici

carte Dancu

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *