Lecţie de fotbal italian, la Cluj. 5-0 scor general între Inter și CFR

Cronică scrisă de mine pentru stiridesport.ro

  • de Tibi Fărcaş
FOTO: Lecţia de fotbal italian
Italienii nu au putut fi opriți decât prin fault. Foto: Daniel Rus

Feroviarul Cadu a avut dreptate la conferinţa de presă oficială. A fost foarte greu, practic imposibil, să învingi pe Inter. De eliminarea italienilor nici nu a putut fi vorba, în condiţiile în care prima lovitură grea CFR-ul a primit-o din interior.

Imprundentul Gabi Mureşan s-a accidentat la o intrare dură în minutul 6 şi a ieşit. Sergio a schimbat tactica, l-a introdus pe Hora. Şi Inter a schimbat la Milano forţat, atunci Milito s-a accidentat, a intrat Palacio care nu e, totuşi… Hora. Atunci Palacio a fost cel care a executat-o pe CFR. Acum a dat doar pasa de la primul gol, simplu, ca în curtea şcolii, iar Guarin a deschis scorul.

CFR a jucat curajos, a fost prima care a ratat, Rui Pedro în minutul 5,  dar golul interist din minutul 22 le-a cam turnat plumb în picioare. Tot Palacio a fost la un pas de gol, dar Felgueiras a respins. CFR a replicat prompt prin capul lui Maah, de puţin pe lângă.

Sergio a forţat atacul şi l-a scos pe lentul Rada, mizând pe Kapetanos dar nu a fost ziua vârfului elen.

Apoi, inexplicabil, portarul Felgueiras a gafat impardonabil în şase metri şi a pus o  minge pe tavă lui Guarin. 0-2 şi totul s-a terminat. Era minutul 45 +2 minute. Europa a spus stop în acel moment CFR-ului.

Tot Inter protagonistă în partea a doua

Stramaccioni i-a scos în partea a doua pe Palacio şi Guarin, ţevi de foc pentru meciul cu Milan, şi a mizat pe Benassi şi Mbazye. CFR a atacat, dornică să şteargă impresia din prima repriză şi să înscrie.

Pe rînd au ratat ocazii Rui Pedro, dar mai ales Hora, care a trags incredibil, din 4 metri, în Handanovic. Acesta e portar de rasă şi a scos şi diagonala lui Camora. Inter nu a mai insistat în atac dar CFR i-a oferit spaţii. Bennassi a marcat de 0-3, iar diferenţa spune totul.

Publicul l-a vrut în teren şi pe Chivu, dar „Strama” a decis să îl menajeze pentru meciul cu Milan. Şi bine a  făcut pentru că după eliminarea lui Camora, roşu direct pentru fault  ca ultim apărător, Ranocchia se accidentează şi el. S-a jucat apoi 9 la 9, înlocuirile lui Stramacconi fiind epuizate după ce a intrat şi Pasa.

Golul de onoare pe care CFR l-ar fi meritat a fost ratat de Kapetanos în prelungiri, după ce nu a ajuns la o minge a lui Hora. Iar transversala s-a opus aceluiași ghinionist Hora, în min 93.

Victoria lui Inter cu 3-0 este indiscutabilă. Un 5-0 per total care arată diferenţa netă dintre un monument al fotbalului internaţional şi o echipă care încă se caută!

Mai jos, aveți o GALERIE FOTO de la meci (Foto: Călin Ilea și Daniel Rus)

CFR Cluj-Inter Milano 0-3

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *