Luptă mare pentru fotoliul de primar al Clujului

E an electoral, deja se face campanie de către candidaţi, neoficial, atât pe plan local cât şi pe plan naţional, pe toate fronturile. La Cluj, de unde scriu, se mişcă bine frontul independent, iar candidaţii partidelor se mai caută, unii nu se mişcă deloc, alţii însă se pregătesc foarte intens în culise, cu program politic adaptat pe Cluj şi resurse, în zona PSD Cluj mai ales.

Unul din ei, primarul în funcţie, Emil Boc, nici nu prea e interesat să îşi facă acum campanie, ştie prea bine că e în pole position şi crede că va lua din primul tur fără probleme mandatul, al patrulea. Unele grupuscule politice, fără cadre, fără structuri, dar cu candidat la primărie speră la succes politic, cam în van.

PNL, PSD, UDMR vor lua, cred eu, caimacul apoi vin din urmă binişor Partidul Pentru Cluj, Mişcarea Populară (MP), Partidul M10 Cluj.

PSD Cluj merge la luptă cu Aurelia Cristea, deputat PSD şi fost ministru pentru Dialog Social, preşedintele organizaţiei municipale a PSD. Ea are în spate o echipă de consultanţi politici  şi o echipă de 10 vicepreşedinţi, unii noi, tineri, mulţi complet necunoscuţi, fără absolut nici o notorietate, cum ar fi Ducu Hotima sau Dragoş Vălean, dar care vor trage puternic în campanie pentru  fotoliul de edil.

UDMR Cluj va merge cu Anna Horvath, actualul viceprimar, ca şi candidat, încercând, ca de obicei,  să maximizeze şansele  de negocieri pentru poziţii politice ulterioare, în Consiliul Local.

Noul Partid „Pentru Cluj” e proaspăt, nu suferă de erodare şi cred că va fi surpriza alegerilor locale, mai ales că are şi un preşedinte moderat şi bun mobilizator, pe omul de afaceri Catalin Berindean şi un candidat la primărie şi consiliul local dinamic şi foarte prezent în media, pe jurnalistul şi omul de afaceri Liviu Alexa, care ştie să profite de orice oportunitate pentru a-şi consolida notorietatea. E singurul care deja a pus jos un program politic pentru Cluj care poate fi consultat public. De asemenea a anuntat lista de candidati la conciliul local, cu el pe locul 1 in lista.

Populatie

Mişcarea Populară (MP) mizează, evident, pe băsiştii clujeni, dar aruncă în lupta pentru primărie un politician vechi, deputatul Adrian Gurzău, uzat şi lipsit de charismă, împins de la centru să candideze. Şansa lui e că are lângă el un bun organizator, preşedintele de la municipiu, consilierul judeţean Rares Rusu

Macoviştii de la Partidul M10 Filiala Cluj-Napoca ar putea să mizeze la Primărie pe traseistul Adrian Papahagi, ex-PDL, MP, filolog cu doctorat la Sorbona. Nu e anunţat public ca şi candidat. Există la Cluj-Napoca simpatizanţi macovişti destui, Monica a scos aici 11 la sută la prezidenţiale, să nu uităm, dar acum mobilizarea la vot nu se va compara cu atunci. Vedem cu cine va ieşi M10 la primărie.

Partidul Puterii Umaniste, condus de medicul Şerban Rădulescu, ex-PNŢCD, PDL şi PC, a anunţat două nume sonore. La primărie pe fostul baschetbalist Bruno Roschnasfky şi pe lista de consilieri locali pe  jurnalistul veteran Cristian Bara, ex-Făclia, acum colaborator la siteul generalist Bzc.ro

Încă nu ştim candidaţii ALDE Cluj, UNPR Cluj, PNŢCD Cluj, PSOR Cluj, condus de fostul sindicalist Mircia Giurgiu, Partidul Noua Dreaptă Cluj, ca să vedem şansele lor.

Toată lumea are o şansă în bătălia politică pentru Primărie şi Consiliul Local, dar există, în acest moment, cu primar ales în primul tur, un mare favorit, Emil Boc, şi o serie de candidaţi care speră să dea lovitura!

Vom avea, sper, o primăvară şi vară încinse.

O altă analiză, scrisă de consultantul politic al candidatului Aurelia Cristea, Mihai Mocanu, găzduit pe un ste controlat de PSD puteţi citi AICI

PS.

În acest context electoral, nu m-ar surprinde dacă preşedintele MP, Traian Băsescu, ar merge la Antena 3 Romania, după cum acreditează unii fani ai dânsului pe facebook, cum ar fi scriitorul Tudorel Urian, om de dreapta

Om trăi şi om vedea!

Părerea ta contează:

comments

3 thoughts on “Luptă mare pentru fotoliul de primar al Clujului

  1. Cele mai mari sanse le are Bruno Roschnasfky, omul asta a locuit 15 ani in Germania, a demosntrat si acolo si aici de ce este capabil. Cu un astfel de primar Clujul se va transforma intr-un magnet pentru investitorii de pretutindeni. Mai mute investitii = mai multi bani la bugetul local, mai multe locuri de munca. Fiind mai multi bani la bugetul local vor fi mai multi bani pentru sport, scoli, spitale, drumuri, diverisment. Cand era Funar primar toti fugeau de Cluj, spaga lui Muresan (director in primarie)era 10%, a venit Apostu cu fifty-fifty, investitorii seriosi nu admit asa ceva. Neamtu Bruno este cel mai serios. De fapt, succes pentru toata lumea, important este sa nu mai votam cu cei care ne-au ruinat si au furat. Acum avem de unde alege. „Dă-i Doamne românului, mintea de pe urmă“!

  2. Rares Rusu trebuia sa candideze din partea PMP. El era cel mai potrivit nu Gurzau care e plin de „bube”, amantlacurisi si tepe date . Cum sa il voteze cetatenii dupa atatea scandaluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *