Ma retrag de pe blog

Am decis in urma degradarii fara precedent a dezbaterii publice, atat pe bloguri, cat si in media sa iau o pauza pe perioada nedeterminata. In plus am si mult de munca la servici si la cartea mea.

Pana atunci doresc sa ne despartim cu o chestie misto gasita de mine dintr-o revista importanta a societatii civile. Pana romanii vor invata sa isi sustina ideile fara sa se injure  ca la usa cortului, si mai ales fara sa se urasca atat de mult numai scriu pe blog. Si pana nu se vor mai ascunde dupa nickname-uri, ca niste lasi.

Multumesc cititorilor acestui blog pentru atentia acordata.

 „Regulile polemicii civilizate (stabilite de Universitatea din Oxford, 1890)

1.In orice polemica stiintifica, sociala sau politica, discutia trebuie sa se rezume la schimbul de idei si numai la acele idei care au contingemta cu problema respectiva.

2.Partile aflate in polemica folosesc drept argument fie teorii stiintifice, fie fapte concrete din realitate care sunt relevante in ce priveste problema discutata.

3. Partile nu au dreptul sa aduca in discutie caracterul, temperamentul sau trecutul adversarului, deoarece aceasta nici nu infirma, nici nu confirma validitatea idelilor pe care le sustine.

4.Partile nu au dreptul sa puna in discutie motivele care determina atitudine ideatica a adversarului, deoarece aceasta abate discutia de la problema in sine.

5. Etichetarea adversarului, prin mentionarea scolii de gandire, clasei sociale, organizatiei profesionale sau partidului politic din care acesta face parte , constituie o incalcare a regulilor polemicii si dezvaluie slabiciunea lipsei de argumente. Intr-o polemica civilizata conteaza numai argumentele invocate de adversar ca individ si nu ca membru al unei scoli sau organizatii. Nu ai dreptate pentru ca esti ganditor materialist, patron sau laburist, ci daca argumentele tale sint convingatoare sau nu.”

SURSA: „Dilema”, 14 ianuarie 1993, an 1, nr. 1

Salutari la toti!

Părerea ta contează:

comments

7 thoughts on “Ma retrag de pe blog

  1. da, de azi da, pentru ca eu nu pot sa scriu fara sa semnez cu numele meu iar daca as utiliza nickname, lucru care niciodata nu l-am facut, mi se recunoaste foarte usor stilul scrierii. Macar atat am reusit si eu in presa clujeana, sa am un stil. E mult, e putin, chiar nu stiu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *