Mark Knopfler – măiestrie pe scena Sălii Palatului!

Din păcate nu am fost la  concert la  Mark Knopfler, ex-Dire Straits.  Asta e, e departe Bucureştiul şi nu pot să merg la tot ce mi-ar plăcea. La Mark Knopfler mi-ar fi plăcut enorm, Dire Straits e una din favoritele mele iar acest solist şi chitarist a fost fundamental în acea trupă mare. Acum el cântă singur. Redau mai jos comunicatul oficial al organizatorilor:

 

Joi seara, publicul roman a avut ocazia sa intalneasca o adevarata legenda a muzicii internationale, intr-un spectacol memorabil prezentat de Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti. Aflat pentru prima data in Romania, Mark Knopfler a oferit celor cateva mii de fani prezenti aseara la Sala Palatului din Bucuresti clipe de neuitat, intr-o adevarata demonstratie de virtuozitate muzicala, fostul solist si compozitor al trupei Dire Straits facand inca o data dovada maiestriei sale in manuirea chitarei.

Desfasurat cu casa inchisa, show-ul a durat mai mult de doua ore, spectatorii avand sansa de a asculta in premiera cele mai noi creatii muzicale ale artistului, incluse pe recentul sau album intitulat “Privateering”. Nu au lipsit insa nici piese mai vechi, hit-uri din perioada Dire Straits, precum “Romeo and Juliet”, “Sultans of Swing” sau “Brothers in Arms”.

Mark Knopfler - T-Ö Alex Chelba (5) Mark_Knopfler-foto_Alex_Barbulescu-18 Mark_Knopfler-foto_Eduard_Breaban-1-6Acompaniat de sapte muzicieni desavarsiti, Mark Knopfler si-a suprins audienta cu nenumarate solo-uri de chitara, aplaudate la scena deschisa minute in sir, intregul spectacol incheindu-se cu doua bis-uri ce au reamintit publicului de ce artistul ocupa un loc fruntas printre legendele muzicii rock.

 

Acesta a fost primul concert sustinut de Mark Knopfler la Bucuresti, turneul promovand cel de-al saptelea material din cariera solo a artistului. “Privateering” este primul album dublu din cariera artistului, un material ce imbina perfect acordurile de blues-rock cu ritmuri folk si country traditionale.

 

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *