Monarhia reloaded

Tema monarhiei a reluata de 2-3 zile de Antena 3, care a difuzat un interviu la Peles cu Radu Duda si cu Principesa Margareta, sotia fostului actor de la Iasi. S-au discutat multe chestiuni care mi s-au parut interesante (tre sa precizez ca desi vorbeste foarte bine,  e rasat, mi-e antipatic Radu Duda. Intentia de a candida mi s-a parut penibila, raman cu aceea senzatie).

Apoi, dupa ce luni regele e refuzat de PDL sa vorbeasca in Parlament cu ocazia implinirii a 90 de ani, marti se revine si  la initiativa PSD-PNL , este votata, inclusiv de o serie de pedelisti, in frunte cu intelectualul  Paleologu, propunerea ca Mihai sa vorbeasca in Parlament. Nu stiu cum se leaga asta cu interviul de la Peles dar ceva tre sa fie. Tema monarhiei revine pe media, romanii vor putea sa il vada pe fostul monarh la 90 de ani, pe 25 octombrie, in Parlament, cu un mesaj.

E un gest reparatoriu dupa jignirile aduse de presedinte in iunie regelui, atunci, va amintiti, cand Basescu l-a facut „tradator”, ceea ce e inacceptabil pentru mine si a fost pentru multa intelecualitate si nu numai.

Tema monarhiei a revenit si va reveni pe tapet si e bine pentru ca se poate dezbate din nou posibilitatea revenirii la monarhie vs republicanism. Desi simpatizez cu monarhia nu cred ca se mai poate reveni, am un sentiment de ireversibilitate, asta e o alta lovitura aplicata noua de comunism. Regele e batran, nu mai poate conduce tara la 90 de ani, iar printul Nicolae, cel din Anglia, e mult prea strain de popor. De dl Duda nici nu discut, ca nu e os domnesc. Asa cred ca tot republica vom fi. Dar ce a facut monarhia pentru Romania inclusiv ce a facut Casa Regala pentru accederea in Nato si UE e intestimabil si  datoram respect!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *