Monumentul New York Times

Am avut sansa, ieri seara, sa cumpar si sa citesc pe indelete, sa savurez o capodopera editoriala. Absolut fascinanta. „The front pages. 1891-2009. The New York Times”. Scrisa in SUA si „manufactured” in China.

Sunt practic o istorie a lumii aceste prime pagini din celebrul cotidian  american si nu numai. De la 1891 sunt date in album, in formatul in care au aparut, prima pagina, o selectie ampla si semnificativă. din acest cotidian care  face istorie.

M-am convins dupa ce am rasfoit peste 100 de ani de presa ca suntem foarte departe, inimaginabil de departe de societatea americana, un decalaj practic insurmontabil, in materie de presa cel putin. Si aici trec la cea de a doua carte fabuloasa cumparata ieri de mine. „Romania si Europa. Acumularea decalajelor 1500-2010″. Practic, o analiza exhaustiva, de mare clasa a istoricului bucurestean Bogdan Murgescu care dovedeste ce departe suntem de Europa. Cartea a aparut anul acesta la Editura Polirom si o recomand cu mare caldura. Este cu totul speciala!

Hai la lectura!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *