Negocieri, atacuri, mişcări

Vass s-a retras in direct la Realitatea TV din guvern, ieri seara.  Vedeti de ce aici. A urmat o noapte fierbinte, de negocieri.  Astazi poate vom avea un guvern. Acum nu mai este Boc sa dea toata lumea vina pe el de la opozitie la discutologi. Vin vremuri grele peste noi..Nu imi fac mari sperante de la acest guvern. Nu va face mare lucru, cel mult va organiza alegerile din iunie. Nominalizarea sefului SIE ca prim ministru m-a surprins. Nu credeam ca MR Ungureanu va accepta. Ii sta, ca profil, mult mai bine la SIE. Pentru popor e complet necunoscut, desi a fost ministru de externe in 2007. Acum cinci ani. Demult. Numele vehiculate ca ministri nu spun nici ele foarte mult. Imi place UDMR cum negociaza, ca de obicei, pragmatism politic pur, la fel si UNPR-ul generalului Oprea. Va fi un guvern cu multe nume necunoscute pentru public. O sa avem si un clujean ministru, pe Catalin Baba la Educatie, anunta televiziunile de stiri nationale.

Agitatie si pe plan local, cu contre Tise-Nicoara. Mi-a placut ca Tise a iesit in apararea lui Emil Boc dupa atacul lui Nicoara la Boc care de altfel, pare sa se razboiasca si cu media, vezi incidentul de la Realitatea TV Cluj, taxat intr-un editorial de ieri din Ziua de Cluj. Se discuta in Cluj de o posibila revenire a lui Boc, de o posibila candidatura. Sunt si editorialisti clujeni care spun ca Boc ar face o mare greseala sa revina sa candideze, ar fi un esec major a lui sa revina ca primar după ce a fost premier, asta e si tema pe care a mers fostul partener de guvernare Marius Nicoara. Oricum, totul pare revitalizat. PDL Cluj, filiala zguduita de mari scandaluri recente, cred ca spera  tare ca Boc sa candideze, ar rasufla usurati cei de acolo pentru ca ar avea un candidat cat de cat credibil. Om vedea ce zic si sondajele care acum se pregatesc in care va aparea posibil candidat Boc la primarie , om vedea ce spun si clujenii.

Viata politica si mediatica e complet revitalizata de anul electoral. Se fac guverne, se lanseaza candidaturi, se lanseaza trusturi de presa exact acum, inainte cu trei luni de locale, totul e revitalizat la Cluj si in tara.

Cat de curand o sa avem guvern inainte cu 9 luni de alegerile generale. Pana atunci sa speram ca pleaca si iarna asta, mai rece ca oricand…

 

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *