Nimic nou sub soare

La multi ani tuturor, m-am intors pe blog asa cum am promis

Am citit mult in vacanta si mi-a atras atentia acest pasaj:

„Cum traiau jurnalistii la 1939? Daca Zaharia Stancu nu exagera, putem spune ca destul de rau: „Ca si Stelian Popescu, (directorul marelui cotidian interbelic „Universul”-detin acasa exemplare) Pamfil Seicaru (director „Curentul”) isi tine redactorii in sclavie, lasandu-i sa se lupte cu cea mai neagra saracie pentru ca nici unul sa nu indrazneasca sa ridice fruntea, sa aiba pareri personale. Ziaristii cu care Pamfil Seicaru a intemeiat „Curentul” au parasit unul dupa altul redactia in care pusesera talent si tinerete. Fiecare dintre acestia cugetau cu propriul lui cap si-l incurcau pe Pamfil Seicaru in socoteli…”

„Jurnalist in Romania. Istoria unei profesii”, de Marian Petcu, ed. Comunicare .ro

UPDATE

un coleg bine informat, inteligent, intelectual mi-a atras atentia ca Zaharia Stancu, autorul unor opere comuniste gretoase avea tot interesul sa atace presa burgheza-deci trebuie citit pasajul cu rezerve

In rest, orice asemanare cu realitatea este…intamplatoare

Pornind de aici poate dezbatem daca lucrurile au mers inainte sau inapoi in media clujeana si ma refer aici la CONDITIILE DE ANAGAJARE SI MUNCA.-ma refer aici la ce se intampla in zilele acestea pe piata presei clujene, cu ziare cotidiane si saptamanale zguduite de lipsa advertisingului si de faptul ca unii manageri au fost efectiv iresponsabili si au lasat in final de an oameni fara salarii sau la inceput de an oameni valorosi fara job, cu familii, cu copii… fara speranta…sa iei speranta la oameni e inadmisibil. Am trait pe pielea mea ce inseamna crah de presa si ii inteleg pe colegii mei. Sa ramai pe strada, iarna, fara job, fara speranta e ceva ingrozitor. Am spus in 2008 , ca niciodata presa clujeana nu s-a confruntat cu asa o criza si nu stiu cum va iesi din ea. Patronii de presa sau eventualii investitori ar trebui de acum sa se gandeasca de 1000 de ori inainte sa dea drumul la o institutie media. Sunt si unii fosti colegi de ai mei care s-au increzut in unele promisiuni pompoase, si-au tras functii, au uitat sa faca teren si acum sunt parasiti sau intr-o situatie foarte grea. Imi pare rau de tot ce se intampla. Aici Tavi Hoandra are dreptate- cat timp nu faci din jurnalism o profesie ci strict o meserie se duce dracului totul.

Inca odata La multi ani tuturor chiar si lui Hossu!

Părerea ta contează:

comments

6 thoughts on “Nimic nou sub soare

  1. n-ar trebui sa iasa ci sa gaseasca solutii sa se schimbe in mai bine. abia apoi ar merita sa iasa din criza. momentan presa romaneasca in general e un adolescent cu cosuri in frunte si mofturi prin alte parti si cu un orgoliu nemasurat pentru ceea ce chiar face in realitate sau e capabila sa faca la nivel constientizat.

    in rest numai bine si la multi ani… vorba cuiva de mai sus…chiar si tzie 😛 :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *