Nu am fost la Tedex, cititi aici despre ce e vorba: http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/vezi-ce-au-dat-mai-departe-liderii-de-la-tedx-eroilor-210407/
Pentru cei care sunt pasionati de gandirea pozitiva, cred ca e bine sa redau aici, ce a spus sociologul Vasile Sebastian Dancu, despre aceasta. Asa e, avem multe motive sa fim tristi, viata e dura la noi, multe kkaturi mai inghitim, dar e important sa incercam sa gandim pozitiv. Si sa mergem mai departe. Mi s-a parut valoros ce a zis VS Dancu, drept care citez din ce a spicuit citynews.ro:
„Efectele gândirii pozitive
Sociologul Vasile Dâncu, fost membru al Parlamentului European și președintele IRES a vorbit despre fascinația gândirii pozitive („Am o colecție întreagă pe această temă”), dar și despre misiunea unui sociolog, ca „instalator social”.
El identifică trei pași în gândirea pozitivă: ridică ochii spre stele, închide ochii și visează, trimite un gând pozitiv spre univers. Acesta a mai spus că gândirea pozitivă a devenit o religie de stat. Totuși, sociologul a mărturisit că nu întelege forța de atracție a fenomenului Harry Potter. Referitor la criza financiară, acesta a spus că cei care zâmbesc foarte mult nu devin ușor șomeri. Lupta cu terorismul este o idee care a înfricoșat marile armate ale lumii cu care nu se pot bate, iar căderea euro vine ca o amenințare din necunoscut.
Amintind că pe 1 decembrie un singur om a intrat în greva foamei la Petroșani, sociologul Vasile Dâncu a concis că ne aflăm „în țara cu un singur nemulțumit”. El a identificat existența unei „schizofrenii între noi și spațiul social”. „Oamenii în Europa de Est sunt nemulțimiti optimiști”, susține sociologul prin rezultatele câtorva studii. Astfel, în România, 95% nu cred în sfârșitul lumii în 2012. 44% spun că-și vor îmbunătății relațiile cu semenii, iar 51% cu familia. 62% se consideră norocoși, iar 53% joacă la jocurile de noroc. Femeile și bărbații sunt egali în pesimism, iar o dată cu înaintarea în vârstă crește pesimismul. 75% din intelectuali, cei cu studii superioare, sunt optimiști. În final, Vasile Dâncu a amintit despre lansarea postului de televiziune Transilvania Live! în cadrul căruia va fi dedicată o parte din grilă pentru dezbateri, analize și comentarii.
Publicul, limitat la 100 de participanți, selectaţi pe baza motivaţiei, a avut parte de 6 ore de discursuri și interacțiune cu invitații la cinematograful Victoria. Discursurile invitaților au durat maxim 18 minute, iar curatorul acestei ediții fiind Mircea Vădan. Prima ediţie TEDx Eroilor a avut loc în 8 aprilie 2011, cu tema „Choices”.
Încă din 2009, organizatorii celebrei conferințe TED, care promovează excelența în Tehnologie, Entertainment și Design au început să dea licențe gratuite pentru conceptul TEDx. De atunci, în toate marile orașe se organizează evenimente”
„