Nu e mult sa avem 5 televiziuni de nisa?

Acum un an doi deja mi se prea ca e tot mai greu sa absorbi informatia rostologita de posturile de stiri, de nisa, cum ar fi Antena 3 sau Realitatea TV. De multe ori aceste doua media repetau obsesiv aceleasi stiri, in buletine de stiri din ora in ora pentru ca e foarte greu sa produci stiri de televiziune intr-un asa ritm. Si sa fie si bune. Asezonate cu talk-show-uri non stop, era destul de greu sa absorbi cantitatea de informatii livrata. Acum avem 5 televiziuni de stiri, de nisa, ca eu pun si B1 TV aici, mai ales de la 19.30 incolo.  Au mai venit intre timp TVR Info, si mai ales Romania TV, fost RTV, desprins din Realitatea. Pentru mine, dar cred ca pentru orice telespectator, este tot mai greu daca nu imposibil sa se mai poata uita la 5 televiziuni de stiri!! Si sa isi ia informatia de calitate de acolo. Odata ca nu e timp efectiv, ca avem toti treaburi, trebuie sa ne traim viata, pur si simplu. In al doilea rand e prea mare cantitatea de info. Cand sa ai timp sa te uiti cat de cat la toate, sa prinzi ce e esential pentru tine? Aproape imposibil. E clar ca trebuie sa faci o selectie la sange, dar si asa e greu.

Toate aceste 5 televiziuni de nisa au emisiuni bune, talk-show-uri bune si altele mai putin bune. Au invitati interesanti sau unii plictisitori. Nu ai cum sa excelezi permanent, nimeni nu poate. Dar de multe ori merita sa ne uitam. Dar e prea mult, sunt prea multe CINCI canale de acest gen. Sa fim sinceri, greu vor putea rezista toate. Poate in acest an da, din motive electorale vor putea fi tinute, nu stiu sigur. Dar in viitorii 3-4 ani cred ca piata va tria. Pentru ca nu vor mai fi fonduri, cel mai probabil, si pentru ca pur si simplu sunt prea multe. Desi romanii sunt mari consumatori de televiziune, sondajele indica asta!

Oricat de interesant ar fi ce dau pe post aceste televiziuni, e prea mult informatie care se repeta, este aproape imposibil sa inovezi. De aceea e si destul de greu sa ai exclusivitati, comoara presei, sa livrezi continut propriu in zona de nisa. Timpul va decide ce se va intampla cu aceste televiziuni. Pentru ca e frustrant sa fie talk-show-uri bune deodata, pe care ai dori sale urmaresti, pe diferite teme, si sa nu te poti uita la ele. Cred ca doua televiziuni de acest profil ar fi suficiente   la noi, dar, iata, asistam la o hiperinflatie de posturi de nisa. Sunt foarte curios cum va evolua piata in aceasta zona in viitor. Sa tii o televiziune de stiri nu e o treaba simpla in recesiune.

 

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *