Nu sunt de acord cu Mălin Bot

Ideea asta ca jurnalistul tre sa fie pro PSD sau anti PSD e toxică. Sau pro sau anti o forță politică. Sigur, oameni suntem, cu bune si rele, simpatii și antipatii. Dar aici e vorba de meserie, de profesie, cât a mai rămas din ea în 2018.

Jurnalistul trebuie sa fie doar…jurnalist, adica sa isi faca jobul: să informeze echilibrat, să nu își spună opinia decât în editoriale, să relateze corect de peste tot, să facă mult teren, să fie în mijlocul evenimentelor, să ceară în relatări vocea unui expert. Să facă anchete în care să dea opinia tuturor părților. Sa nu aibă agendă ascunsă, a patronului, de partid sau a serviciilor ci să fie în slujba publicului. Atât. Da, știu, sună SF în 2018.

Pentru mine, om old school, Mălin Bot e un activist, un protestatar de servici, in nici un caz un jurnalist. Să protesteze cât vrea dar să termine cu povestea că e jurnalist. E un youtouber și basta.

Si da, ceea ce face PSD -ALDE cu sprijin UDMR te scoate din minti uneori. De aia e și greu sa lucrezi ca jurnalist în 2018 în România.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *