Nu suntem din acelasi film

Toti jucatorii din fotbalul romanesc, dar mai ales cei care joaca in divizia C si B ar trebui sa isi suspende carnetele de jucatori dupa vizionarea partidei dementiale Chelsea-Liverpool, dar si dupa Arsenal – Vilarreal si Porto-Manchester. Nu suntem din familia asta,  nu suntem din acelasi film cu astia, occidentalii multinationalizati. Ei, in filme de superclasa, noi, in cel mai bun caz in productii de genul „Noaptea celor mai proaste filme din istorie”, care a rulat odata la un Tiff.

Daca as fi „Papi” de la „U” i-as pune pe Zeno Bundea, Bus sau Borza sa stea cu carnetelul sa vada cum centreaza Drogba, cum se trage la poarta corect, cum se da o pasa bine tintita, cum e sa te aperi organizat sau sa ataci ca nebunu in minutul 93 pentru ca e Placere desi esti eliminat.

Cand colo,  noi ne pregatim de o noua zi la DNA, sa vedem cine mai merge la mititica! Am pierdut demult esenta fobalului, care e Jocul (vezi aici o carte celebra despre fenomenul a ceea ce inseana „Joc,” a lui Huizinga, pentru amatorii de teoretizari profunde),  spiritul de fair play. Da, vin pe urma si banii, multi in Champions, dar pana acolo ei, occidentalii, au construit totul pe personaje autentice, pe Lege  nu pe netoi, becali, mititei, borci etc etc.

Champions e ca o poveste buna, ca o inghetata cand ai gura uscata, ca o bere dupa o alergatura pe 35 de grade, sau ca un gol dat in minutul 94, care arunca un stadio in aer, vezi ce a realizat Pippo duminica cu Lecce. ( alo…se aude  Santejudean, ia ia mataluta, vorba  Tamarei Buciuceanu in …”Liceenii”,  un carnetel si studiaza cum se da gol din 4 metri, la 35 de ani, cu poarta goala. Daca nu, lasa-te sau …lasa-ne!).

Vreau cat mai mult Champions League, sa ma imbat cu el!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *