O lecţie simplă de jurnalism de la Mediafax!

Toţi ştiţi povestea asta cu gerul arctic care ar  fi urmat să vină peste România….Una din marile dezinformări guvernamentale care a fost oprită de presă! Cum? Pentru că a existat un jurnalist profesionist, sigur, necunoscut, că nu apare ca toţi părerologii compromişti pe la televizor. Un jurnalist bun, dintr-o instituţie de media excepţională, Mediafax.ro.

Acesta a descoperit intenţia guvernanţilor care la adăpostul unei dezinformări se pregăteau să dea pe şestache nişte bani primăriilor PUTERII.

Cazul e explicat  bine aici

Şi acum, că aţi citit, gândiţi-vă, dragi jurnalişti, şi dragi cititori care nu aveţi legătură cu facerea presei cam cum arată ziarele şi siteurile româneşti! Cât de puţin se VERIFICĂ, cât de puţin se FACE MESERIE, cât de puţin se mai respectă regulile elementare a unei meserii tot mai compromise. Şi ce uşor se preia fără nici verificare, de-a gata….Asta duce direct la pierderea credibilităţii şi la deprofesionalizare pură!

Şi mă bucur că la Cluj, cei  de la stiridecluj.ro, că şi la ei se referă postul citat  mai sus in text şi-au făcut treaba şi au sunat  la Meteo şi au contrazis documentul guvernamental. Şi-au făcut treaba, dar, cum la noi normalul pare …anormal, e o mare chestie că au sunat şi au aflat…altceva decât se pregătea să comunice PUTEREA.

O lecţie elementară de jurnalism servită de Mediafax.ro şi de cei de la stiridecluj.ro dar mai ales de Mediafax!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *