Optimismul uselist si provocarea portocalie

Descinderea uselista a fost o buna strategie de imagine dar atat, opinez eu. S-a „injurat” Puterea PDL-UDMR-UNPR-alte minoritati la greu si s-au rostit aceleasi argumente chiar sloganuri de genu „Vom veni noi si Romania se va transforma, va curge lapte si miere. Noi nu avem hotzi doar portocaliii au. Noi, USL, suntem neprihaniti, puri, oamenii nosti nu cunosc ce e ala borcanu cu miere”. Ca „joc” de opozitie merge, acum, in fieful portocaliu cazut la pamant. Strategii uselisti au gandit bine momentul. Dar au existat momente cand loco PSD a votat cu PDL in Consigliul Local sau UDMR a facut casa buna cu PNL. In trecut au guvernat Consiliul Judetean lejer, la brat. Cred ca filiala pedelista, care inca are un scor bun la Cluj, are resurse sa se bata cu uselistii pentru CJ, unde presedintele Alin Tise e imbatabil daca va merge din partea PDL in alegeri iar la primarie nu e exclus sa scoata ceva din joben pedeleii. Optimismul uselist e mult prea mare, inainte cu 1 an de alegeri, in opinia mea. A nu stiu cata oara se incearca lansarea unei „strategii”, „angajament pentru Transilvania” cand se stie ca ardelenii au mers mereu cu alte forte politice decat PSD si au votat relativ putzin cu PNL. Poate noul trust de media care se pune acum la cale  la Cluj va influenta in zona asta serios, e foarte posibil.
Lucrurile sunt in derulare, sunt interesante si sa vedem ce va face si „generalul iarna”. Dar sa vorbesti asa usor folosind cuvinte mari si grave, gen progrom etc,  inseamna ca totul e inca la nivel de retorica electorala uselista. Sigur, personalitatile locale useliste sunt redutabile daca ne gandim la rectorul Marga. Nicoara e o enigma electorala si pare efectiv impins in joc efectiv de  Crin Antonescu si nu de vointa proprie de a candida la fotoliul de primar.
Daca ar reveni Boc sa candideze la primarie in 2012, deci daca ar demisiona si s-ar intoarce la Cluj si cu finutu la Consiliul Judetean nu ii vad bine pe uselisti in alegeri la Cluj. E o ipoteza, un scenariu politic, putem chibita nu? Iar UDMR basculeaza in functie de interese, de posturi, cu un pragmatism politic recunoscut.
Totul se joaca!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *