Ost Fest 2012. Plusuri si minusuri

Un festival de talia Ost Fest nu e usor de descris in cuvinte. Ultima zi a fost cu adevarat exceptionala. Toate trupele straine au fost la inaltime, Lake of Tears, Wasp, Megadeth si Motorhead. Problema e ca a fost canicula, nu e usor deloc sa canti cand sunt peste 30 de grade si mai ales sa stai in soare. Cu toate astea suflarea metalista a indurat cu stoicism si bucurie concertele favoritilor si a avut ce vedea. Cele patru trupe au avut fiecare succes, admirate de fanii lor dar si de restul celor care au venit sa asculte muzica de calitate. Eu sunt fan vechi WASP si oamenii nu m-au dezamagit. Blackie Lawlles si compania au avut un show aniversar, de 30 de ani, scurt si de impact, cu cele mai renumite piese cantate in fata unui public in delir. La fel a fost si la Megadeth, dupa Manowar clar una din cele mai iubite trupe in Romania. Liderul ei, Dave Mustaine, a avut parte de o primire foarte calda, si a raspuns cu o serie de solouri dementiale.

Legendarii Motorhead m-au impresionat foarte tare. Fara sa fiu fanul britanicilor, ei au aratat ce inseamna o… legenda. Piese solide, un rock sanatos (ei sustin ca nu canta metal ci rock’nroll), un baterist exploziv, un chitarist excelent si un Lemmy la bass nemuritor! Foarte foarte bun concertul, atat reprizele instrumentale, solourile de chitara si de baterie superbe cat si piese foarte antrenante.

Si acum ce NU mi-a placut: 

– a fost jaf efectiv la mancare. Nu poti sa vinzi cu 6 lei portia de cartofi pai (100 grame) cand kg e la maxim 1 leu sau chiar sub.

– s-a pastrat sistemul cu jetoane. Un jeton=6 lei.

– 1 bere Ciuc la pahar a fost 1 jeton, deci 6 lei. Enom, nejustificat. Berea Silva neagra la pahar era 9 lei adica un jeton jumatate. Enorm. Hotie.

– zilele festivalului au fost dezechilibrate. Ziua a doua i-a avut in prim plan pe Europe, cu un show obosit, si pe Manowar, deci doar doua trupe pe cand duminica am vazut patru trupe bune de tot.

Una pesta alta a rezultat un festival viu, colorat, cu concerte de mare calibru, cu o atmosfera fantastica. De departe cel mai tare show l-au facut Motley Crue, urmati de Manowar, Motorhead, Megadeth, WASP si Overkill.

Foto din ultima zi aicim iar cronici de presa la ultima zi aici si aici

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *