Pierdere mare. Gary Moore a murit!

Un instrumentist bun si autor al unor piese foarte ascultate, mai ales la party-urile din liceele anilor 80, irlandezul Gary Moore a murit in Spania. Acesta a concertat si in Romania, la Ciuc Fest, in Bucuresti, vara 2010.

Pe numele lui adevarat Robert William Moore, si-a inceput cariera in anii 60 si a evoluat la formatii precum The Lizzy, BB king, Greg Lake. A avut insa si o importanta cariera solo. A lansat in 1973 „Grinding stone”, iar in 1978, impreuna cu Phill Lynott, „Parisienne Walkways”, care i-a propulsat pe primele pozitii din UK Singles Chart.

Printre cele mai cunsocute piese ale lui gary Moore se numara „Parisienne Walkways”, „Out in the Fields”, „Empty Rooms”, „Over the Hills and Far Away”, „Wild Frontier”, „Friday on My Mind”, „After the War”, „Still Got the Blues”, „Cold Day in Hell” sau „Story of the Blues”.

Odihneasca-se in pace!

Stirea de pe Maximum rock:

„Gary Moore a incetat din viata

 Celebrul chitarist GARY MOORE a incetat din viata in dimineata zilei de duminica, 6 februarie 2011. Artistul a murit in somn, in timp ce se afla in vacanta in Spania, cauza mortii fiind un stop cardiac. Deocamdata nu se cunoaste cu exactitate motivul care a condus la accidentul cardiac suferit in timpul somnului, insa se stie doar ca Gary Moore nu avea astfel de antecedente medicale.
Gary Moore, un veritabil artist de blues si rock, avea varsta de 58 de ani si s-a nascut la Belfast.

Anul trecut artistul a sustinut un recital in Bucuresti cu ocazia festivalului Ciuc Summer Fest.”

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *