Plesu si Liiceanu au de duminica emisiune la TVR

Doi mari intelectuali, Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu,  in opinia mea prea mult apropiati de T. Basescu la un moment dat revin „pe sticla”. Au avut acelasi format la Realitatea TV dar …nu prea a mers la rating. E foarte bine ca au trecut la TVR, postului public ii vine formatul ca o manusa. Asta e si menirea unui post public, sa faca educatie, cultura cat se poate. Plus ca in isteria de la Realitatea TV, pe care a recunoscut-o in stenogramele Vantu si directorul general Sorin Enache nu isi au locul cei doi intelectuali. De departe il prefer lui Liiceanu pe Plesu, din multe argumente dar este absolut clar ca avem de a face cu doi intelectuli care merita sa fie ascultati/vazuti dar din pacate, pentru mine, si-au pierdut aura de guru care o aveau acum 5-6 ani.  Atunci, pentru mine, ce ziceau/scriau cei doi era litera de lege. Nu filtram critic. Acum numai e asa. Mai ales in cazul lui Liiceanu. Sa vedem cum e emisiunea ca vad ca tare ii arde sa reapara ” pe sticla”

Iata stirea Buzznews.ro:

Media20 ianuarie 2011Autor: BuzzNewsSpune-ţi părerea

Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu vor fi protagoniştii unei emisiuni-dialog care va avea loc saptamanal de la ora 18 incepand de duminica, la postul public de televiziune, potrivit adevarul.ro. Emisiunea „50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu“ îşi propune să stimuleze capacitatea românilor de a gândi pe cont propriu.

Producţia este structurată sub forma unui dialog între scriitorul şi eseistul Andrei Pleşu şi filosoful şi scriitorul Gabriel Liiceanu. Emisiunea se declară a fi una de „igienă mentală” şi îşi propune să stimuleze capacitatea oamenilor de a gândi pe cont propriu.

Telespectatorii TVR vor putea urmări duminica subiecte generoase analizate de cei doi: Despre speranţă, Despre prostie, Merită să faci binele?, Ce înseamnă să gândeşti pe cont propriu?, E bine să faci politică?, Ce faci cu viaţa ta?, De ce călătorim?, De ce invidiem?, Ai noştri tineri, Ce facem cu copiii noştri?, E bună democraţia?, De ce citim?, Mulţumesc, domnule Profesor, Despre impostură, Oamenii pe care i-am cunoscut, Cain şi Abel, Ce regretăm?, Ochiul străinului etc.

Părerea ta contează:

comments

One thought on “Plesu si Liiceanu au de duminica emisiune la TVR

 1. fara legatura cu subiectul: ai avut dreptate. aproape 200 ron costa domeniul.
  daca iti achizitionezi si host pentru un an, ai reducere la domeniu 30 lei. per total, cu tot cu tva, ar fi cam 220 lei domeniul si hostul pentru un an.
  asta am verificat pe siteul http://www.tlh.ro
  poti opta si pentru alta firma de host, in functie de alte recomandari.
  ideea e ca pentru un domeniu .ro e bine sa acizitionezi si hostul, pentru ca ai discount la domeniu
  inca e disponibil, dar daca il inregistreaza altcineva, nu o sa il mai poti folosi. eu zic sa te grabesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *