Ploi diluviene

De la Sfintele Pasti tot ploua….luna mai a fost super ploioasa….acum si acest iunie. Nu prea avem cum sa oprim ploile astea diluviene. Ploi, ploi, ploi. Un amic bun imi zicea ca „suntem un popor rau, ne bate acum Dumnezău”. Poate. Cantitatea de rău din jur, orgoliile enorme, rautăţile gratuite sunt la tot pasul. De multe ori nici nu ne dăm seama de modul simplu în care facem rău. 

E o vreme depresivă. Incomodă. A fost un pic caniculă. Apoi iar ploi. Pentru munca intelectuală e buna vremea. Se drege cu multă cafea.  Dar cei care tre sa faca teren, ca asa e meseria….?

M-am luat cu Mondialele si am lasat viata cotidiana in care ne zbatem toti deoparte. Numai vesti proaste. Foarte proaste…100 la suta creste pretul gigacaloriei, zice ministrul Videanu. Dezastru. Se impoziteaza drepturile de autor. Dezastru si pentru angajatori si pentru angajati. Se impoziteaza tot, tot.

Noi in tara asta ce mai producem?? A dat ieri Ziarul Financiar o super analiza. Mai producem inca. Mai sunt sperantze. Ce sa facem sa plecam din tzara? Bune paginile din Jurnalul National pe acest subiect delicat. E mai bine afara? Si acolo e criza mare!

Unde merg banii de la FMI? Un amic mai informat zice asa. „Se duc la banca Nationala sa tina inflatia si cursul. Apoi in pensii si salarii”.

Dincolo de explicatii parca totul se duce in jos.

Noroc cu Mondialele ca mai uitam. De altfel foarte bun sondajul dl. Dancu, pe acest subiect, foarte interesant. De citit in Ziulica de luni  si pe blogul sociologului.

Ploua ploua pe pamant…..

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *