PRECIZARE

Am ajuns fără să îmi doresc în mijlocul unui scandal electoral care are ca protagoniști mai multe persoane cu vizibilitate națională sau cel puțin locală, unde „local” însemnă Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare oraș al țării.

Așadar, mă simt dator să fac câteva lămuriri.

În data de 1 decembrie, siteul ziardecluj.ro sub semnătura lui Liviu Alexa a publicat un articol critic la adresa candidatului USR de Cluj pentru Senat, Mihai Goțiu. În articol apărea o poză cu o persoană care semăna cu Mihai Goțiu, fotografiată într-o aparentă stare de ebrietate, dormind lângă un PET de bere.

Citesc în fiecare zi sute de texte de presă. Pe unele, pe care le consider interesante, le distribui pe Facebook, unde am mii de prieteni, din care o bună parte reacționează constant și frecvent la ceea ce postez.

Așa am făcut și cu articolul amintit. Distribuirea a creat o polemică intensă, care m-a făcut să reflectez asupra ei. Am ajuns la concluzia că articolul ar putea fi o „făcătură”. Prin urmare am șters postarea. Nu e nici prima nici ultima postare pe care am șters-o. A greși e omenește, dar a persista în greșeală este prostește.

Spre uimirea mea, după cateva zile, mai concret astăzi, am aflat că poza care ilustra materialul în cauză este o fotografie pe care am făcut-o chiar eu în urmă cu șapte ani, în Vama Veche. Imaginea fusese preluată fără acordul meu pe blogul unui jurnalist bucureștean, Marius Ghilezan, de unde a fost reprodusă de ziardecluj.ro

Se poate pune întrebarea cum de nu mi-am dat seama, iar colegul meu Ionel Lespuc a făcut pe această temă aluzii nefondate care îmi ridică unele întrebări pe care nu vreau să le dezvolt aici.

Răspunsul meu, pe care îl dau cu toată sinceritate de care sunt capabil, este că PUR ȘI SIMPLU AM UITAT DE POZA RESPECTIVĂ. Fac lunar sute de fotografii și am scris în ultimii șapte ani mii de postări/articole pe blog sau la ziarele pentru care am lucrat. Am uitat, dintre ele, de această poză, care îl reprezintă pe un oarecare Răducu, un personaj al Vămii pe care l-am descris pe blog, in august 2009, cand am fost in concediu în Vamă.

Asta este, oameni buni! În anul post-adevărului, înșiruirea de situații de mai sus confirmă că „realitatea” de pe Facebook este foarte departe de ce se întâmplă pe străzi, la Vamă, pe plajă sau aiurea.

Dacă e să-mi fac vreo „mea culpa”, o fac pentru propria mea lipsă de concentrare asupra subiectului.

În rest, am să reflectez o perioadă asupra necesității de a fi prezent pe Facebook, așa că o să ne auzim pe aici mai rar.

PS: sper ca toata tarasenia asta sa nu ajunga prin efect de bumerang sa-l ajute pe candidatul Gotiu, pe care il asigur ca nu-l voi vota, in continuare.

Articolul din 2009 e pe vechiul blog AICI

Salut

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *